5-6 פרוסות לחם סטנדרטיות (או 3 גדולות)
1 בננה בשלה
1/3 כוס חלב/משקה צמחי לבחירתכם
2 ביצים
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס פירות יער או אוכמניות טרי/קפוא
אפשרי:
1 כף מייפל/סילאן
1/2 כפית תמצית וניל
1. מסירים את הקרום של הלחם וחותכים לקוביות. מפזרים בתבנית קטנה.
2. מערבבים בבלנדר/מעבד מזון את הבננה, ביצים, חלב, קינמון ומייפל (אם בוחרים להוסיף).
3. מפזרים פירות יער מעל הלחם.
4. שופכים את הבלילה מעל.
5. מועכים מעט ודואגים שכל חתיכות הלחם יטבלו בנוזל.
6. אופים 25-30 דקות ב-180 מעלות.
7. מצננים, חותכים ומגישים.
תחליף ביצה: 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק.
מרקם: החלק הפנימי רך מאוד, החלק החיצוני קראנצ'י יותר.
המלצה חמה- אפו בתבנית קטנה כך שכל חלקי הלחם יהיו טבולים בבלילה היטב והמרקם הסופי לא יצא יבש.
אפשר להכין מראש , לכסות, לאחסן במקרר ללילה ולאפות למחרת.
יתאים לשלב של אוכל אצבעות עבור תינוקות שמיומנים במרקם דומה. הקפידו לחשוף תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד. תזכורת לכך שניתן לחשוף לחלב ניגר חלק ממתכון לפני גיל שנה אך יש חשיבות גדולה לחשיפת התינוק למגוון מזונות עשירים בברזל. עבור תינוקות ממליצה לוותר על המתקה עם מייפל/סילאן. המתיקות מהבננה תספיק🍌
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן