90 גרם (3/4 כוס) קמח כוסמין
50 גרם (1/3 כוס) קמח לבן
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
2 בננות בינוניות בשלות
1 אגס מקולף
1 ביצה טרופה
70 מ"ל (1/3 כוס) שמן זית
אפשרי:
המתקה נוספת עם 1-2 כפות סילאן/מייפל/סוכר
1. בקערה מערבבים את הקמחים, אבקת האפיה והסודה לשתיה.
2. מועכים את הבננות. את האגס מגרדים בפומפייה ומוסיפים לקערה נפרדת (כולל הנוזלים שהגירו). מערבבים פנימה את שאר הרכיבים הנותרים.
3. מאחדים את החומרים משתי הקערות (שימו לב לא לערבב יותר מדי).
4. שופכים לתבנית מאפינס/אינגליש קייק ואופים כ- 15 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.
בננה בשלה יותר⬅️טעם מתוק יותר למאפינס.
את הבננות ניתן להחליף בגביע של רסק תפוחים (שימו ❤️ כי המתיקות מעודנת בהשוואה לבננות).
תחליף ביצה אפשרי: 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק+ 3 כפות טחינה/חמאת בוטנים חלקה.
ניתן לשנות את היחסים בין הקמח המלא ללבן.
מרקם המאפינס רך. יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
6 תגובות
תודה לך מתכון מהמם, ממש טעים!
הכנתי בשביל הקטנצ׳יק ובסוף מצאתי את עצמי מנשנשת מהם 😅
שמחה לשמוע לירז :))
החלפתי בננה אחת בביצה ויצא מושלם! מרקם מהמם וטעים
כיף ממש לשמוע!
היי,
אפשר להחליף את האגס במשהו אחר?
תודה רבה מראש!
היי נסי בתפוח עץ 🙂