לחם בננה

ה-לחם בננה הטוב ביותר שנתקלתי בו מעודי. למען האמת, אני לא זוכרת אם זאת אמורה להיות עוגה או לחם אבל זה לא משנה כי זה טעים, נימוח, עסיסי ויתאים לכולם! כמה דקות הכנה, חצי שעה בתנור והחלום הזה שמגיע בתוך תבנית שלכם 😍

זמן הכנה: 40 דקות

גודל תבנית: אינגליש קייק רחבה/מאפינס

מצרכים:

1.5 כוסות שיבולת שועל

3 בננות גדולות בשלות

4-5 תמרים

2 ביצים או תחליף (ראו הערות)

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כוס חמאת שקדים או תחליף (ראו הערות)

אופן הכנה:

1. מעבירים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון או בלנדר וטוחנים.

2. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת.

3. ‏אופים כחצי שעה ב-180 מעלות (קיסם שננעץ בלחם צריך לצאת יבש).

טיפים ותחליפים:

לפני הכל מומלץ להשרות את התמרים כ-15 דקות במים חמימים.

תחליפים אפשריים לביצים במתכון: 1/2 כוס רסק תפוחים או 4 כפות חמאת בוטנים.

ניתן להמיר את חמאת השקדים בטחינה/חמאת בוטנים/שמן זית.

ממליצה להשתמש בבננות בשלות בלבד!

יש כאן הרבה בלילה! יתאים לתבנית רגילה בגודל סטנדרטי/אינגליש קייק רחבה. במידה ואופים בתבנית מאפינס- זמן האפייה מתקצר בכ-10 דקות.

מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

מרקם הלחם רך מאוד. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

חומוס שעועית (ללא חומוס)

מתכון מפתיע, מגוון, מפוצץ ברכיבים תזונתיים טובים כמו חלבון וברזל מהצומח וסיבים תזונתיים.

מאפינס קלמנטינה בננה

איך אתם עם קלמנטינות? שילבתי את המיץ ההדרי שלה במאפינס ויצאו לי מאפים רכים, עדינים ומתקתקים- בדיוק לידיים קטנטנות!

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

22 תגובות

  1. אפשר להמיר את התמרים במייפל? מרגישה שהטעם של התמרים דומיננטי לי בעוגה..

  2. שאלת השאלות: ניתן להקפיא? אם כן, כיצד כדאי להכניס להקפאה? כיחידה שלמה או פרוסות?

  3. היי,
    מבחינת החלפה לסילאן – ההמלצה להימנע מסוכר מוסף לפני גיל שנתיים תופסת גם לגבי סילאן מ-100% תמרים?

    תודה רבה 🙂

  4. אפשר לוותר על התמרים? אולי לשים אחד? מרגיש לי שזה מוגזם לתינוקת בת פחות משנה מבחינת כמות הסוכר

    1. היי מורין, איך נכון לעשות חשיפה ראשונית לקמחים למיניהם? הרי לא מגישים קמח בנפרד ממשהו. תודה🙏

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *