1/2 בננה בשלה
1 כף זרעי צ'יה+3 כפות מים
1/2 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס חלב/משקה צמחי
1 כף סילאן/מייפל
1/4 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
אפשרי: חופן קטן של שוקלד צ'יפס
1. משרים את הצ'יה עם המים בקערה קטנה למשך 15 דקות עד לקבלת מרקם ג'ל.
2. טוחנים את כל המרכיבים מלבד השוקולד.
3. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.
4. במידה ורוצים מפזרים שוקולד מעל.
5. אופים 20 דקות ב-180 מעלות.
ניתן להשתמש בשיבולת שועל גסה/דקה, אין צורך לבשל אותה לפני.
עבור קטנטנים: ניתן לוותר על ההמתקה עם המייפל/סילאן/שוקולד. בחרו בבננה בשלה מאוד ותקבלו תוצאה במתיקות מעודנת. ניתן למצוא מתכון בסיסי יותר כאן.
מרקם המאפינס רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מילה של תזונאית ילדים: זרעי צ'יה הם המקור הצמחי העשיר ביותר לחומצת השומן אומגה 3 ומהווים בנוסף מקור לחלבון, ויטמין K, סידן, ויטמין B6 ואבץ – חומרים מזינים המחזקים את צמיחת התאים של התינוק, העצמות, ראייה, התפתחות המוח, תפקוד מערכת החיסון.
כדאי לדעת שזרעי צ'יה עשירים מאוד בסיבים, מרכיב תזונתי חשוב, אך צריכה של כמות גדולה מדי עלולה לגרום לתחושת שובע מהירה ולאי נוחות במערכת העיכול. במידה ותרצו לשלב בתזונת התינוק, חשפו בהדרגה כחלק ממגוון.
עבור תינוקות ופעוטות זרעי הצ'יה חייבים לעבור קודם השרייה בנוזל/מחית/יוגורט.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
תגובה אחת
הכנתי, הבלילה הייתה קצת מימית אז הוספתי כף קמח כוסמין