2 ביצים
3/4 כוס חלב/משקה צמחי
1 כוס סודה/מים
2 כפות שמן
1+1/2 כוסות קמח לבחירתכם
אפשרי: 1 כפית תמצית וניל
תוספות לבחירה (רעיונות בהערות⬇️)
1. טורפים את הביצים ומערבבים פנימה חלב, מים, שמן ותמצית וניל.
2. מוסיפים פנימה קמח ומערבבים עד שמתקבלת בלילה חלקה. התערובת תהיה נוזלית בשלב זה.
3. מחממים מחבת על אש בינונית עם מעט שמן או משתמשים בנון-סטיק.
4. שופכים כרבע כוס בלילה ומיד מטים את המחבת ליצירת בלינצ'ס דק.
5. הופכים לצד השני לאחר הופעת בועות.
6. מורחים ממרח ומניחים מעליו פרי.
7. מגלגלים וחותכים באמצעות סכין חדה לשבלולים.
8. מאחסנים במקרר ללא ממרח ותוספות עד 3 ימים. ניתן גם להקפיא.
🌼רעיונות לממרחים ותוספות: חמאת בוטנים, חמאת שקדים, גבינת ריקוטה, טחינה, בננה, תותים, אוכמניות, תפוחים וקינמון.
🌼עבור קטנטנים, כדאי לחתוך את השבלול לחצי. מרקם הבלינצ'ס רך מאוד. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן