4-5 תמרי מג'הול
1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (1 גביע קטן)
1/4 כוס יוגורט יווני
1/4 כוס ממרח שקדים*
1 ביצה**
1 כוס קמח שיבולת שועל/שיבולת שועל דקה***
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית שטוחה קינמון טחון
1 כוס גזרים מגורדים (כ-2 קטנים-בינוניים)
1/2 כוס סלק מגורד (כ-1/2 יחידה גדולה)
1. משרים את התמרים במים חמימים ל-10 דקות.
2. מעבירים לטוחן מזון: תמרים, רסק תפוחים, יוגורט, ממרח שקדים, ביצה. טוחנים עד איחוד.
3. בקערה מערבבים שיבולת שועל, אבקת אפיה וקינמון. מעבירים פנימה את החומרים הרטובים הטחונים והגזר והסלק המגורדים. מערבבים בעדינות עד איחוד.
4. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת. ממלאים כ-3/4 שקע.
5. אופים כ-25 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות.
*תחליפים: ממרח שקדים- חמאת בוטנים/טחינה/ממרח אגוזי אחר.
**1 ביצה= 1/2 בננה קטנה.
***גירסה ללא גלוטן- השתמשתי באותה כמות קמח עם קמח "כרגיל".
השתמשתי כאן בסלק בוואקום. כעיקרון אין חובה לבשל לפני.
המאפינס רכים ובעלי מרקם אופייני לשילוב של גזר/סלק; עשויים להיראות טיפה "לחים" לאחר אפייה. זה בסדר.
המאפינס רכים, כיפיים להחזקה בידיים קטנטנות ויתאימו כאוכל אצבע. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם למרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
6 תגובות
שלום 🙂
האם יש יתרון מבחינת ערכים תזונתיים לבישול סלק מראש במקום בוואקום?
וגם- אם אני מעדיפה קמח ולא שיבולת שועל, על איזה קמח את ממליצה, כוסמין או רגיל?
תודה רבה
היי, השיטה של סלק בוואקום שומרת היטב על הערכים התזונתיים. כמובן שאפשר לבשל גם טרי 🙂 אוהבת להשתמש בקמח חיטה מלא או קמח כוסמין מלא.
היי,
האם אפשר להמיר את התמרים בסילאן או משהו אחר?
היי, בטח אפשר להמיר בסילאן
מה אפשר לשים כתחליף ליוגורט? תודה
נסי להוסיף עוד רסק תפוחים במקום