2 גזרים בינוניים מגורדים
1 כפית גרידת תפוז
מיץ מ-2 תפוזים
2 ביצים טרופות או 1 בננה קטנה
1/4 כוס שמן זית
3/4 קמח כוסמין מלא/70-80%
1/4 כוס קמח כוסמין/חיטה לבן
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
אפשרי: 2 כפות מייפל/סילאן/כל ממתיק אחר
1. מערבבים בקערה את הגזר, גרידת התפוז ומיץ התפוזים.
2. מוסיפים ביצים, מייפל ושמן זית.
3. מערבבים קמח, אבקת האפיה והקינמון.
4. מעבירים את החומרים הרטובים ליבשים.
5. מערבבים קלות עד איחוד החומרים בלבד כדי שהמאפינס יצאו אווריריים ולא דחוסים.
6. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת ואופים כ-20 דקות ב-190 מעלות.
ממליצה לגרד את קליפת התפוז והגזר על החורים הקטנים בפומפייה.
שמן זית זה השמן האהוב עליי לתיבול, בישול וגם אפיה. אל דאגה לא מרגישים אותו בכלל בטעם.
*ניתן להמיר את כל הקמח במתכון לקמח ללא גלוטן. אני השתמשתי בקמח "כרגיל".
מרקם המאפה רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
ממליצה להימנע מתוספות המתקה בשגרה עבור קטנטנים עד גיל שנתיים. במקרה הזה המתיקות שתתקבל תהיה מעודנת ותגיע מהגזר ומהתפוזים.
חשוב לציין כי גם אחרי המתקה המתיקות מעודנת!
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
22 תגובות
כמה כוסות זה יוצא מיץ מ 2 תפוזים?
באופן ההכנה כתוב בסעיף 2 מוסיפים מייפל האם זו טעות?
היי, לא. שימי לב שברכיבים מופיע כאופציונאלי. ללא המתקה, מתיקותם של המאפינס מעודנת מאוד.
אפשר להשתמש בקמח מלא במקום כוסמין?
כן 🙂
אפשר להקפיא?
בוודאי
היי מורין
מאוד אוהבת את המתכונים שלך! יצירתיים וקלים
הייתי רוצה לבקש אם אפשר יותר למדוד לפי כוסות מדידה או אפילו משקל של מוצרים כי אחרת זה יוצא טעם מאוד לא עקבי…
למשל לא מזמן הכנתי את הפנקייקים תפוז וגבינה שלך, והתפוז היה מלא מיץ שכל המתכון יצא מאיזון. כמות הקמח לא התאימה לפנקייק וגם לא היה ניתן להבין כמה זה בדיוק 3 כפות גבינה… בקיצור, יצא לבסוף מוצר מאוד לא מאוזן…
אז מה הכוונה למיץ מ2 תפוזים?
היי אני מבינה, בפעם הבאה שאכין אמדוד את הכמות לכוס ואעדכן. הרוב המוחלט של המתכונים הוא בכוסות מדידה אוניברסליות
כמה בדיוק מיץ תפוזים צריך? חושבת ש-2 תפוזים גדולים ששמתי הפכו את הבלילה לדלילה מידי..
היי לא התייצב אחרי האפיה? אמור לצאת בקירוב סביב כוס
אפשר להקפיא?
בטח
הי אפשר להשתמש בקמח רגיל?
היי, כן
היי מורין, מתאים להשתמש או להוסיף באופן חלקי קמח שיבולת שועל?
מאמינה שיעבוד, המרקם ישתנה
מה היית מוסיפה עכשיו במקום התפוזים, שעונתם עדיין לא החלה? חלב סויה יתאים?
לא ניסיתי כאן אבל מאמינה שנוזל אחר יכול להשתלב טוב 🙂
היי,
תודה על המתכון.
עד כמה הבלילה אמורה להיות נוזלית? עקבתי אחר המתכון והבלילה יצאה נוזלית מאוד, עד כדי שקשה לשים במאנג'טים. אולי יותר מדי מיץ תפוזים?
תודה
היי אור, הבלילה נוזלית אבל לא ברמה שתיארת. אולי יותר מדי מיץ ביחס לשאר המרכיבים?
תודה! טרפה גם כך, שמנו במאנג'טים קטנים ויצאו כמו חטיפים. ממש ממש אהבה!
שמחה לשמוע 🙂