1 בטטה בינונית קלופה חתוכה
1 גזר גדול קלוף חתוך
1/3 כוס גבינה מגורדת
2.5 כפות גדושות פירורי לחם/קמח שקדים
1. מבשלים/מאדים את הגזר והבטטה עד התרככות.
2. מסננים מנוזלים ומועכים בקערה לפירה.
3. מוסיפים גבינה, פירורי לחם ומערבבים.
4. יוצרים כדורים קטנים ומניחים על גבי נייר אפיה.
5. אופים 20-25 דקות ב-180 מעלות עד הזהבה.
6. מצננים ומגישים.
הצעת הגשה: לצד ירקות טריים ופנקייק אפונה.
מאחסנים במקרר או מקפיאים
עבור תינוקות- עוד רעיון לאוכל אצבעות🙂 כמה דברים שכדאי לדעת: גבינות מוסיפות טעם אבל חלקן עתירות בנתרן. אפשר להשתמש בפתיתי גבינת מוצרלה שתכיל פחות נתרן בהשוואה לגבינות אחרות.
הכדורים רכים, מומלץ לחתוך לחצי/רבע לפני ההגשה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
היי! יש אפשרות להשתמש במתכון גם בבולגרית או רק בגבינה צהובה ודומיהן?
תודה 3>
היי, אפשר
היי! אפשר להמיר את הגבינה בביצה או בטחינה ? אם כן אז באיזו כמות?
היי, לא ניסיתי