1 כוס אפונה קפואה
1/2 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 חבילת קוטג' (חצי חבילה של 250 גרם)
2 ביצים או תחליף (בהערות)
אפשרי:
50 גרם גבינת פטה/מלח
1. מבשלים את האפונה לפי הוראות היצרן, מסננים מנוזלים.
2. טוחנים הכל יחד עד למרקם חלק.
3. מחממים מעט שמן על מחבת ויוצקים מהבלילה.
4. הופכים לאחר הופעת בועות על גבי הפנקייק.
5. מוצאים את הפנקייקים מהמחבת לאחר הזהבה משני הצדדים.
תחליף ביצה אפשרי: 4 כפות טופו מעוך מעורבב עם מעט מים.
ניתן להמיר את שיבולת השועל בקמח רגיל/מלא.
הוספתי את גבינת הפטה/מלח לקבלת טעם. עבור תינוקות, ממליצה לוותר.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
מרקם הפנקייק רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
כאן תוכלו למצוא מידע על חשיפה למוצרי חלב בתזונת התינוק.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
5 תגובות
היי מורין, הבת שלי אלרגית לחלב, איזה תחליף אני יכולה להשתמש במקום הקוטג׳?
תודה לך.
היי נסיה, טרם יצא לי לנסות אבל טופו מגורד יכול להשתלב כאן היטב לדעתי 🙂
ניסיתי עם טופו וקצת מלח, יצא טעים מאוד. ניסיתי עם שמנת חמוצה במקום קוטג', כי זה מה שהיה לי, וקצת מלח, יצא טעים, אבל טעם חלבי/גבינתי מורגש.
היי, אפונה יבשה? אפשר להשתמש באפונה קפואה ואם כן מה הכמות? תודה
היי, הכוונה כאן לאפונה קפואה