חטיפי עוף אפויים/באיירפרייר

מתכון שהפך ויראלי ובצדק: יש כאן חטיפי עוף סופר קריספיים ואפויים אבל אם תצפו אותם ברוטב הם יהפכו לרכים רכים. הרוטב לבחירתכם ויכול להוות "גשר". כלומר באמצעות מטבל אנחנו מעוררים עניין במאכל שיש פחות היענות אליו. נסו ועדכנו🙂⬇️

זמן הכנה: 25 דקות

מצרכים:

2 חזות עוף או כ-7 רצועות פילה חתוכים לקוביות

1/3 כוס קורנפלור/קמח רגיל

1 כפית פפריקה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

2 ביצים טרופות

2 כפות מים

100 גרם פירורי פנקו/פירורי לחם רגילים/לל"ג

מעט שמן זית לריסוס מעל

לרוטב:

4 כפות צ'ילי מתוק

2 כפות רסק עגבניות/קטשופ

2 כפות דבש*

2 כפות סויה

מיץ מחצי לימון

2 שיני שום קצוצות

חצי בצל לבן קטן קצוץ

1 כף קורנפלור

50 מ"ל מים

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה קורנפלור ותבלינים.
2. מערבבים פנימה את חתיכות העוף עד לכיסוי.
3. מכינים 2 קערות נוספות: אחת של הביצים עם המים והשנייה עם פירורי הפאנקו.
4. טובלים את העוף בביצה ומכסים בפירורים.
5. באמצעות ספריי שמן זית מרססים את העוף.
6. באיירפראייר: 200 מעלות למשך כ 10 דקות. משקשקים באמצע הדרך.
בתנור: כ 15 דקות ב-200 מעלות עד הזהבה.

לרוטב:

1. מוסיפים לסיר קטן את כל מרכיבי הרוטב מלבד הקורנפלור והמים.
2. מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות להתרככות הבצל והשום.
3. מוסיפים כף מים וקורנפלור ומערבבים.
4. מוסיפים את שאר המים, מערבבים ומורידים מהאש.
טחנתי בסוף את הרוטב עם בלנדר מוט אבל לא חייבים.

5. שופכים את הרוטב מעל העוף ומערבבים.

טיפים ותחליפים:

מרקם העוף ללא רוטב הינו קריספי❗️לא מיועד לתינוקות בראשית האכילה אבל כן לפעוטות שכבר מיומנים בנגיסה ולעיסה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו לרכיבים האלרגניים בנפרד (ביצה וחיטה).

*המתכון אינו מיועד אמנם לתינוקות אבל בכל מקרה דבש רק מעל גיל שנה. ניתן כמובן להמיר בסילאן.

המתכון בהשראת @rachelhornibrook

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *