1 ביצה
1/2 כוס יוגורט יווני (גביע)
1/2 כוס מים/חלב
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה (לא חובה אך מקנה אווריריות ונפח לתוצר הסופי).
כל תוספת לבחירתכם
1. טורפים בקערה ביצה.
2. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים עד איחוד.
3. מחממים מחבת עם מעט שמן או מחבת נון סטיק.
4. יוצקים אל המחבת על אש בינונית נמוכה, כף גדושה של בלילה עבור כל פנקייק.
5. הופכים לאחר הופעת בועות והתייצבות.
6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
ניתן להשתמש בכל קמח שתרצו (רגיל/מלא/מיקס/ללא גלוטן).
אין בעיה להשתמש ביוגורט רגיל. במקרה הזה הוסיפו כחצי מכמות המים בלבד (1/4 כוס מים).
כדי להפוך את הפנקייק למתקתק אפשר להוסיף בננה בשלה מעוכה לבלילה. גם שדרוג עם חופן אוכמניות חתוכות יעבוד.
עבור תינוקות: ממליצה להשתמש במים ולא בחלב, היוגורט מעשיר מספיק את המתכון. יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הפנקייק רך. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
היי, מתלבטת אם להחליף את הקמח במתכון לקמח חומוס .. לפעמים אני מכינה פנקייקים כאלה לעצמי , השאלה אם לקטנטנים מותר ?
קמח חומוס? בטח
היי מורין,
כמה גרם זה גביע?
תודה ❤️
היי, בד"כ 120 גרם