ארטיק יוגורט יווני לקטנטנים מ-2 רכיבים

ארטיק טעים, מ-2 רכיבים, ללא סוכרים מוספים. בדיוק לידיים קטנטנות ולימי הקיץ החמים.

זמן הכנה: 10 דקות

כמות: 2 מנות גדולות

מצרכים:

1 כוס יוגורט יווני (10% שומן)

1/2 בננה גדולה/ 1 בננה קטנה בשלה

אפשרי:

המתקה עם סילאן/מייפל/דבש (דבש רק מעל גיל שנה)

1-2 תותים לקבלת צבע ורוד

אופן הכנה:

1. טוחנים את היוגורט והבננה עד קבלת מרקם חלק.

2. ‏מעבירים לשקית זילוף.

3. ‏מניחים מקל ארטיק על גבי משטח קשיח מכוסה בנייר אפיה ומזלפים כל צורה שרוצים. אפשר להשתמש בחותכני עוגיות/תבנית ארטיקים.

4. ‏במידה ורוצים- מקשטים.

לקבלת בלילה ורודה, שומרים מעט מהתערובת וטוחנים פנימה תות

5. ‏מעבירים להקפאה ל-4 שעות/לילה.

6. ‏מוציאים כ-5 דקות לטמפ' החדר ומגישים.

טיפים ותחליפים:

שימוש ביוגורט רגיל/עם פחות אחוזי שומן יוביל לבלילה נוזלית מדי. אפשרי לתבנית ארטיקים אבל לא לעיצוב צורה בעזרת חותכנים.

לחלופה טבעונית הייתי הולכת על יוגורט מבוסס קוקוס.

את מרקם הארטיק/גלידה אין צורך להציג לכם🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה למוצרי חלב.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. היי
    אפשרי עם יוגורט יווני 6%?
    במידה ולא, מאיפה משיגים יוגורט יווני 10%?
    תודה

להגיב על מורין פרידמן סייג לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *