גרנולה ביתית צבעונית לילדים

גרנולה ביתית, ידידותית לילדים, בשלושה צבעים וטעמים😍 נתקלתי לראשונה ברעיון הנהדר לאפות גרנולה עם בננה בבלוג המצויין של @minimalistbaker . קריאה בהערות גילתה שאפשר להחליף את הבננה במחית בטטה או סלק. למה להחליף אם אפשר גם וגם וגם?😉 פירות וירקות מטבעם מעניקים לחות ורכות למאפים ויחד עם שיבולת שועל זה חייב להצליח. המתכון לא אכזב ועכשיו משותף באהבה גם איתכם😊

זמן הכנה: 40 דקות

מצרכים:

3 כוסות שיבולת שועל (פתיתים עבים/מלאים)

1/4 כפית מלח

1/2 כפית קינמון טחון

60 גרם חמאה/שמן קוקוס

1/4 כוס מייפל/סילאן (או פחות מזה, פירוט בהערות)

1 כפית תמצית וניל

בננה בשלה מעוכה/פירה מבטטה קטנה/פירה מסלק קטן

אופן הכנה:

1. בקערה מערבבים שיבולת שועל עם קינמון ומלח.

2. ‏בסיר קטן מחממים חמאה/שמן קוקוס עם מייפל/סילאן ותמצית וניל עד לקבלת נוזל אחיד.

3. ‏מורידים מהאש ומערבבים פנימה בננה/בטטה/סלק.

4. ‏מערבבים לתוך קערת המרכיבים היבשים.

5. ‏מפזרים על גבי נייר אפיה ואופים 30 דקות ב -180 מעלות.

6. ‏במידה ורוצים את הגרנולה פחות קראנצ'ית- מערבבים את התערובת באמצע הדרך באפיה.

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה: עם יוגורט וחמאת אגוזים/שקדים.

שימו לב כי המתקה עם מייפל/סילאן אינה מחייבת. ניתן להסתפק במתיקות מעודנת מבטטה/בננה. במקרה הזה וותרו על המלח.

הגרנולה עם הסלק תצא הכי פחות קראנצ'ית מבין שלושת האפשרויות.

לילדים מעל גיל 5 שנים/מבוגרים ניתן להוסיף לתערובת אגוזים שאוהבים.

אחרי צינון מלא ניתן לאחסן את הגרנולה בכלי אטום מספר שבועות.

יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. הגרנולה רכה בזכות הפירות/ירקות אך עדיין דורשת יכולת לעיסה ועיבוד בפה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *