3 כוסות שיבולת שועל (פתיתים עבים/מלאים)
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
60 גרם חמאה/שמן קוקוס
1/4 כוס מייפל/סילאן (או פחות מזה, פירוט בהערות)
1 כפית תמצית וניל
בננה בשלה מעוכה/פירה מבטטה קטנה/פירה מסלק קטן
1. בקערה מערבבים שיבולת שועל עם קינמון ומלח.
2. בסיר קטן מחממים חמאה/שמן קוקוס עם מייפל/סילאן ותמצית וניל עד לקבלת נוזל אחיד.
3. מורידים מהאש ומערבבים פנימה בננה/בטטה/סלק.
4. מערבבים לתוך קערת המרכיבים היבשים.
5. מפזרים על גבי נייר אפיה ואופים 30 דקות ב -180 מעלות.
6. במידה ורוצים את הגרנולה פחות קראנצ'ית- מערבבים את התערובת באמצע הדרך באפיה.
הצעת הגשה: עם יוגורט וחמאת אגוזים/שקדים.
שימו לב כי המתקה עם מייפל/סילאן אינה מחייבת. ניתן להסתפק במתיקות מעודנת מבטטה/בננה. במקרה הזה וותרו על המלח.
הגרנולה עם הסלק תצא הכי פחות קראנצ'ית מבין שלושת האפשרויות.
לילדים מעל גיל 5 שנים/מבוגרים ניתן להוסיף לתערובת אגוזים שאוהבים.
אחרי צינון מלא ניתן לאחסן את הגרנולה בכלי אטום מספר שבועות.
יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. הגרנולה רכה בזכות הפירות/ירקות אך עדיין דורשת יכולת לעיסה ועיבוד בפה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
איך שמים את זה בתבנית? זה לא יצא לי טוב בכלל
מפזרים על גבי נייר אפיה בתבנית. מה לא יצא לך?