1/2 כוס חומוס מבושל
1 בטטה או תפו"א קטן מבושל/מאודה (ראו הערות)
2-3 פרחי ברוקולי קטנים
1 ביצה
3 כפות קמח שיבולת שועל דקה
תיבול מומלץ: אורגנו, פטרוזיליה מיובשת (או כף טריה), פלפל שחור.
1. מעבירים את כל המצרכים למעבד מזון או בלנדר וטוחנים.
2. יוצרים צורת לביבה קטנה עם ידיים רטובות ומעבירים למחבת נון סטיק או רגילה משומנת בשמן זית.
3. הופכים את הלביבות לצד השני אחרי הזהבה.
גירסת הבטטה תצא כנראה פחות יציבה אבל מבחינת טעם, לדעתי היא מנצחת.
ניתן לאדות את החומוס, הבטטה/תפו"א והברוקולי יחד.
אם משתמשים בחומוס משימורים, השתדלו לבחור במוצר ללא תוספת מלח. סננו את הנוזלים טרם השימוש בגרגרים.
ניתן לאפות! המרקם יצא שונה- הציפוי החיצוני שמתקבל קשה יותר אך הפנים רך מאוד. אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות, רצוי להפוך במחצית הדרך.
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד 3 חודשים (פחות ממליצה להקפיא את גרסת תפוח האדמה).
הלביבה סופר רכה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
3 תגובות
היי מורין, האם יש אפשרות לדעתך להשתמש בקמח חומוס ואם כן מה היחס? תודה רבה (-:
היי, מניחה שאפשר. הייתי מתחילה מכמות של כרבע כוס ואם יש צורך, מוסיפה עוד.
היי
יש תחליף לברוקולי?(: לא כרובית חח