1/2 כוס עדשים כתומות מבושלות עד ריכוך מלא עם 1 כוס מים
1 כוס שיבולת שועל
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1 כפית קינמון
1/2 כוס חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים אחרת לבחירתכן)
1/2 כוס יוגורט יווני
1 בננה בשלה בינונית
1 כוס גזר מגורד (כ-2 גזרים בינוניים)
אופציית המתקה נוספת (מלבד הבננה): מוסיפים 4 תמרי מג'הול וטוחנים אותם יחד עם העדשים.
מילה של תזונאית ילדים- על מנת לייעל ספיגת ברזל מהצומח ( במקרה כאן של העדשים הכתומות), הגישו את המנה לצד מזון עשיר בויטמין C כמו למשל קיווי, פלפל ותותים.
מרקם העוגיה רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
היי, אם אני רוצה להמיר את העדשים והשיבולת לקמחים, מה הכמויות שצריך?
כוס קמח עדשים, כוס קמח שיבולת?
תודה על המתכונים שלך- מצוינים!!
היי, לא ניסיתי, יכול להיות שהכמויות משתנות. שווה להיעזר במחשבוני המרה ברשת 🙂