שניצל עדשים שחורות

למה לשלב עדשים לקטנטנים? עדשים הן מקור מצויין לחלבון וברזל אשר חיוניים לגדילה והתפתחות בילדים. מכילות גם סיבים תזונתיים. קל לשלב אותן במטבח ואפילו להכין מה שניצל! משתפת במתכון מאתר "סוגת" עם שינויים קטנים שלי.

זמן הכנה: 60 דקות

כמות: 6 יחידות גדולות

מצרכים:

1/2 כוס עדשים שחורות

1.5 כפות שמן זית

1 בצל לבן חתוך

1 סלסילת פטריות שמפניון

1 כפית חרדל

1/2 כפית כמון

3 כפות פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה

4 כפות פירורי לחם

אפשרי: מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

לציפוי:

2 ביצים טרופות (תחליף בהערות)

1/2 כוס פירורי לחם

שמן זית להזלפה מעל

אופן הכנה:

1. מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ-25 דקות עד התרככות. מסננים מנוזלים ומצננים מעט.

2. ‏מעבירים את העדשים למעבד מזון וטוחנים.

3. ‏מחממים מחבת עם שמן זית ומעבירים פנימה את הבצל. מטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד התרככות. מורידים מהאש.

4. ‏מניחים את שיבולת השועל בקערה קטנה. מוסיפים מעט מים ונותנים לתערובת לעמוד מספר דקות. במידה ונשארים נוזלים, מסננים.

5. ‏מעבירים לקערה- עדשים, שיבולת שועל, פירורי לחם, בצל, פטריות ותבלינים.

6. ‏מערבבים היטב עד איחוד. אם התערובת אינה יציבה מספיק לעבודה, מוסיפים עוד פירורי לחם.

7. ‏יוצרים צורה של מלבן, טובלים בביצה ובפירורי הלחם.

8. ‏מניחים מעל נייר אפיה ומזלפים בשמן זית.

9. ‏אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה- לצד טחינה וירקות טריים.
אין חובה לטחון את העדשים למחית חלקה. מאחר והם מבושלות, אפשר להשאיר מרקם מעט גס.
בכדי "להדביק" את פירורי הלחם לשניצל ללא ביצים ניתן לערבב קורנפלור עם מעט מים.

עבור תינוקות:
השתדלו שלא להוסיף מלח במנות.
התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
️מאחר ועדשים עשירות בסיבים תזונתיים ועלולות לגרום לאי נוחות, ממליצה להתחיל עם מנת הרוטב שמכילה עדשים אדומות הנחשבות לעדינות ביותר. השריה של העדשים טרם בישולם עשויה להקל.
️השתדלו להגיש את המנות לצד ירק/פרי טרי לשיפור ספיגת הברזל.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות חייכנים ללא גלוטן

לפני כמה ימים קפץ לי מתכון של עוגיות חייכנים ללא גלוטן, חלב ואגוזים. בהתחלה חשבתי שאין מצב שזה יעבוד, כי בטח יצא בצק כזה דביק שאי אפשר לעשות איתו כלום ואז קלטתי שרשימת המרכיבים ממש מזכירה לי עוגיות שהכנתי פעם בעצמי (מיני קקאו לעוקבות😄), בפועל, זה היה כל כך קל ומוצלח שאני משתפת גם איתכם:

חומוס שעועית (ללא חומוס)

מתכון מפתיע, מגוון, מפוצץ ברכיבים תזונתיים טובים כמו חלבון וברזל מהצומח וסיבים תזונתיים.

מאפינס קלמנטינה בננה

איך אתם עם קלמנטינות? שילבתי את המיץ ההדרי שלה במאפינס ויצאו לי מאפים רכים, עדינים ומתקתקים- בדיוק לידיים קטנטנות!

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

להגיב על שירן לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *