1/2 כוס עדשים שחורות
1.5 כפות שמן זית
1 בצל לבן חתוך
1 סלסילת פטריות שמפניון
1 כפית חרדל
1/2 כפית כמון
3 כפות פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה
4 כפות פירורי לחם
אפשרי: מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
לציפוי:
2 ביצים טרופות (תחליף בהערות)
1/2 כוס פירורי לחם
שמן זית להזלפה מעל
1. מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים ומבשלים כ-25 דקות עד התרככות. מסננים מנוזלים ומצננים מעט.
2. מעבירים את העדשים למעבד מזון וטוחנים.
3. מחממים מחבת עם שמן זית ומעבירים פנימה את הבצל. מטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד התרככות. מורידים מהאש.
4. מניחים את שיבולת השועל בקערה קטנה. מוסיפים מעט מים ונותנים לתערובת לעמוד מספר דקות. במידה ונשארים נוזלים, מסננים.
5. מעבירים לקערה- עדשים, שיבולת שועל, פירורי לחם, בצל, פטריות ותבלינים.
6. מערבבים היטב עד איחוד. אם התערובת אינה יציבה מספיק לעבודה, מוסיפים עוד פירורי לחם.
7. יוצרים צורה של מלבן, טובלים בביצה ובפירורי הלחם.
8. מניחים מעל נייר אפיה ומזלפים בשמן זית.
9. אופים כ-20 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.
הצעת הגשה- לצד טחינה וירקות טריים.
אין חובה לטחון את העדשים למחית חלקה. מאחר והם מבושלות, אפשר להשאיר מרקם מעט גס.
בכדי "להדביק" את פירורי הלחם לשניצל ללא ביצים ניתן לערבב קורנפלור עם מעט מים.
עבור תינוקות:
השתדלו שלא להוסיף מלח במנות.
התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
️מאחר ועדשים עשירות בסיבים תזונתיים ועלולות לגרום לאי נוחות, ממליצה להתחיל עם מנת הרוטב שמכילה עדשים אדומות הנחשבות לעדינות ביותר. השריה של העדשים טרם בישולם עשויה להקל.
️השתדלו להגיש את המנות לצד ירק/פרי טרי לשיפור ספיגת הברזל.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
האם ניתן להחליף לסוג אחר של עדשים? ירוקות אולי ?
כן, מאמינה שיעבוד 🙂