1 בצל לבן חתוך גס
1 שן שום קצוצה
3 גבעולי סלרי קצוצים
4 גזרים גדולים קלופים וחתוכים
75 גרם עדשים אדומות (1/3 כוס)
מים לכיסוי ( כ -600 מ"ל, שימו לב בההערות).
1 כף שמן זית
רעיונות לתיבול: כורכום, מעט פלפל שחור וג'ינג'ר.
1. מחממים כף שמן בסיר גדול. מוסיפים פנימה בצל, שום, סלרי וגזרים. מבשלים 6-8 דקות עד התרככות הבצל.
2. מוסיפים לסיר את העדשים יחד עם המים. מתבלים ומערבבים.
3. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-30 דקות עד שהירקות רכים. מערבבים מדי פעם.
4. טוחנים למרקם המתאים למיומנות האכילה של התינוק.
כמות הנוזלים כאן לא גדולה- המרק יוצא סמיך וזאת בכדי לא "לדלל" לתינוקות את מרכיביו בנוזלים. תמיד אפשר להוסיף מים, תקנו את התיבול בהתאם.
ניתן לשלב עדשים אדומות בתזונת התינוק החל מגיל חצי שנה. עדשים נחשבות למקור איכותי לברזל מהצומח. הן העדינות מבין הקטניות ולכן כשמתכננים להתחיל לחשוף לקטניות, מומלץ להתחיל איתן. שימו לב אם נוצרת אי נוחות אצל התינוק מאחר ועדשים עשירות בסיבים.
מומלץ לא לתבל במלח עד גיל שנה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן