מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

זמן הכנה: 40 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

לבצק:

1.5 כוסות קמח שקדים

½ כוס קורנפלור / קמח טפיוקה

¼ כוס סירופ מייפל טבעי*

¼ כוס חמאה קרה חתוכה לקוביות/שמן קוקוס**

1 ביצה***

1 כפית תמצית וניל

½ כפית אבקת אפייה

קורט מלח

מילויים אפשריים:

ממרח תמרים / חמאת שקדים / ממרח אגוזי לוז טבעי

אופן הכנה:

  1. מכינים את הבצק – מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפיה, המלח והחמאה עד לקבלת מרקם פירורי.  מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ורך. אם הוא דביק מדי, מקררים מעט במקרר.
  2. מחלקים את הבצק ל-2 חתיכות.
  3. מרדדים כל חתיכה בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ.
  4. מורחים מהמלית ומגלגלים לרולדה.
  5. חותכים את הרולדה רק חצי (לא חיתוך עד הסוף).
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מעלות לכ- 25 דקות עד שמזהיב.
  7. מצננים לפני ההגשה.
  8. זורים אבקת סוכר מעל (לא חובה), חותכים ומגישים.
  9. נשמר מספר ימים בקופסה אטומה בטמפ' החדר, ניתן גם להקפיא.

טיפים ותחליפים:

*ניתן להמיר בדבש באותה כמות (אנא שימו לב כי המתכון אמנם לא מיועד לתינוקות מתחת לגיל שנה, אך בכל מקרה דבש רק מעל גיל שנה).

**ניתן להמיר את השמן בממרח שקדים

איך לעשות את ההמרה?
במקום ¼ כוס שמן קוקוס → משתמשים ב-¼ כוס ממרח שקדים.
ייתכן שהבצק ייצא מעט יותר דביק, אז אם צריך, אפשר להוסיף עוד כף-שתיים של קמח שקדים עד שהמרקם נוח לעבודה. השדרוג הזה גם יוסיף חלבון ושומן איכותי לבצק, וזה בונוס!

*** תחליף אפשרי לביצה במתכון זה:

1️⃣ רסק תפוחים – 2 כפות רסק תפוחים טבעי (לא ממותק) במקום ביצה.

  • יתרון: מוסיף מעט מתיקות ולחות.
  • חסרון: הבצק יכול להיות מעט רך יותר.

2️⃣ קורנפלור / קמח טפיוקה – מערבבים 1 כף קורנפלור עם 2 כפות מים (או משקה צמחי).

  • יתרון: מדמה את תפקיד ההדבקה של הביצה בלי לשנות טעם.
  • חסרון: פחות מוסיף לחות לעומת רסק תפוחים.

מרקם ובטיחות: אזני ההמן המתקבלות פריכות יותר בהשוואה לגירסה המוכרת. יחד עם זאת הן דורשות יכולת נגיסה ולעיסה. מיומנות הלעיסה בכל ילד היא אישית, בממוצע הייתי מכוונת לגילאי שנה וחצי ומעלה.

אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר או במקפיא:

🔹 במקרר – עד 3 ימים, עטוף היטב בניילון נצמד או בקופסה אטומה כדי שלא יתייבש.
🔹 במקפיא – עד חודש, עטוף בניילון נצמד ואז בשקית אטומה. לפני השימוש, מפשירים במקרר ללילה.

אם הבצק מתייצב ומתקשה מדי בקירור, נותנים לו כמה דקות בטמפרטורת החדר ולשים מעט כדי להחזיר לו גמישות.

אחסון

בקופסה אטומה בטמפ’ החדר – עד 5 ימים. חשוב לשמור במקום מוצל וקריר, לא ליד מקור חום או שמש.
במקרר – עד 10 ימים, אבל לפני האכילה כדאי להוציא לטמפ' החדר לכמה דקות כדי שיתרככו מעט.
במקפיא – עד חודשיים! מומלץ להקפיא בשכבות עם נייר אפייה בין השכבות, ולהפשיר בטמפ’ החדר כ-15 דקות לפני ההגשה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

בת הזקונים שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

עוגת שיבולת שועל ותפוח עץ

המאפה הזה כל כך קל להכנה-רק 6 מרכיבים, מושלם להכנה מראש ומתאים לכל המשפחה!

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *