2/3 (שני שליש) כוס קמח שיבולת שועל*
2 כפות אבקת קקאו
3 כפות סירופ מייפל/דבש**
3.5 כפות חמאת בוטנים/ ממרח אגוזים/טחינה
1. בקערה מערבבים קמח שיבולת שועל ואבקת קקאו.
2. מוסיפים מייפל וחמאת בוטנים. מערבבים עם כף ועוברים ללוש עם הידיים לקבלת בצק אחיד***
3. מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חתיכה בין 2 ניירות אפיה לעובי של כזרת.
4. קורצים ומשתמשים בשאריות לרידוד מחדש והכנת עוגיות נוספות.
5. מסדרים על נייר אפיה בתבנית ואופים 10 דקות ב-160 מעלות.
*קמח שיבולת שועל ניתן לקנות או פשוט לטחון לבד בבית. אפשר להמיר בקמח שקדים או לחלק חצי חצי עם שיבולת שועל.
**דבש רק מעל גיל שנה
***במידה והתערובת יבשה מדי הוסיפו עוד חמאת בוטנים, במידה ורטובה מדי הוסיפו עוד קמח שיבולת שועל.
המתכון אינו מתאים לדעתי לתינוקות. הן מבחינת מרקם וגם כי מכיל סוכר מוסף.
שימו ❤️ כי ההמלצות מנחות לצמצם למינימום חשיפה לסוכרים מוספים עד גיל שנתיים. העוגיות שכאן הן אלטרנטיבה ביתית מצויינת למוצר קנוי, במידה והקטנטנים נחשפים לכזה בשגרה.
מרקם העוגיות דורש יכולת נגיסה ולעיסה.
התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
מתכון מעולה ממש!
הבצק יוצא נוח מאוד ונעים לעבודה
הוספתי חצי כפית אבקת אפייה לקבל טיפה יותר אווריריות ופריכות. הכנתי ביחד עם הילדים וזה הנשנוש שלהם בבוקר
ממש משמח לשמוע 🙂
היי מורין,
העוגיות יצאו לי ממש מרות (טעם של קקאו חזק)😵💫😣מה פספסתי
אציין כי השתמשתי בטחינה חצי וחצי ממרח (3 וחצי כפות כפי שצוין) אגוזים ו3 כפות סילאן כפי שרשום.
היי מיטל, מצטערת לשמוע. זוכרת איזה טחינה השתמשת? הטעם שלה באופן כללי נוטה להיות דומיננטי יותר ואולי בשילוב הקקאו יצא קצת קשוח מדי