2 כוסות קמח כוסמין/חיטה מלאים
חצי כוס מים פושרים
1/3 כוס + כף שמן זית
אפשרי:
ביצה טרופה להברשה
שומשום מעל הבוריקיטס
למילוי שלי:
1/4 כוס עדשים ירוקות מושרות
1 בטטה בינונית-קטנה קלופה חתוכה
1 בצל לבן קטן חתוך דק
אפשרי: מלח פלפל לפי הטעם
רעיונות למילויים אחרים:
גבינה בולגרית, גבינת טוב טעם, קוטג', זיתים.
הכנת הבצק:
1. מערבבים קמח, מים ושמן. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ונוח לעבודה.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה או על משטח מקומח.
3. בעזרת חותכן עוגיות/כוס קורצים עיגולים.
4. ממלאים כל עיגול במעט מילוי וסוגרים בעדינות לחצי.
5. לוחצים ומהדקים את החיבור בקצה הבוריקיטס לסגירה טובה.
6. מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. אם רוצים, מברישים עם ביצה וזורים מעל כל יחידה שומשום.
8. מחממים תנור ל –190 מעלות.
9. אופים כ 20-25 דקות או עד שהבוריקיטס מעט משחימים בצדדים ומלמטה.
הכנת המילוי:
1. משרים את העדשים במים ללפחות שעה, אפשר גם יותר.
2. מבשלים את הבטטה לפירה רך.
3. מסננים את העדשים מנוזלים, מבשלים בסיר עם מים עד התרככות, מסננים.
4. מחממים מחבת משומנת ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
5. מועכים את הבטטה יחד עם העדשים. מוסיפים בצל ותבלינים ומערבבים.
השתמשתי כאן בקמח כוסמין מלא. אפשרי לשלב חצי קמח רגיל עם מלא.
לספיגה טובה יותר של הברזל מהעדשים שלבו מזון עשיר בויטמין C לצד הבוריקיטס (עגבניות, פלפל, תותים, אפרסק/נקטרינה, קיוי, מלון ועוד).
המרקם קריספי. לא יתאים כאוכל אצבעות התחלתי! מדובר על מיני בורקס שדורש יכולת נגיסה ולעיסה. הייתי מכוונת כאן מגיל שנה והלאה. בכל מקרה, וודאו כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
את המתכון המלא של בריאלי תוכלו למצוא כאן.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן