שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

זמן הכנה: 30 דקות

גודל תבנית: 23 ס"מ

מצרכים:

1 כוס שיבולת שועל מלאה (עבה)

1/2 כוס קמח שקדים

1 כפית אבקת אפיה

1 בננה מעוכה בשלה

1 כוס חלב לבחירתכם

לציפוי

3 כפות ממרח שקדים

2 כפות קמח שקדים

2 כפות מייפל/סילאן

אפשרי:

שברי שקדים מעל (לוותר אם מיועד לילדים מתחת לגיל 5 שנים)

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל המצרכים לפי הסדר בתבנית (במידה ומשתמשים בתבנית שאינה עשויה סיליקון, מומלץ לשמן אותה תחילה).
2. מערבבים את מרכיבי הציפוי ומשלבים אל תוך תערובת שיבולת השועל. אם בוחרים להשתמש- מפזרים שברי שקדים מעל.
3. אופים ב-180 מעלות כ 25 דקות.

טיפים ותחליפים:

מרקם המאפה רך. אם מיועד לקטנטנים, השתמשו בשיבולת שועל דקה וותרו על ההמתקה. בחרו בבננה בשלה מאוד- המתיקות המעודנת תספיק עבורם בהחלט.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

14 תגובות

      1. לא מוסבר אך אופים בשכבה אחת על כל התבנית של התנור ואז לשבור לחתיכות ?

      1. לא ברור. את מרכיבי הציפוי מערבבים ומשטחים על התחתית, או שמערבבים ממש עם התחתית? ואז בעצם לא מדובר בציפוי.
        תודה.

  1. הייי, מתכון שנראה מעולה, רק אם אפשר יותר הסבר ככה על אופן ההכנה, כמו- אפשר לשייש את הציפוי מעל התערובת, והאם לשמן את הנייר אפיה? בכלל לא כתוב צריך נייר אפיה. בכל מקרה, הכל נדבק לי לנייר אפיה, כך שכנאה היה צריך לשמן. כשניסיתי להוציא, הכל התפורר…
    אבל בסך הכל טעים!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *