"אצבעות דייסה"

איך אוכלים דייסה עם הידיים? בדיוק כך🙂 לקחתי את הדייסה האהובה והפכתי אותה לאוכל אצבעות כיפי ומזין.

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 10 יחידות

גודל תבנית: 24X24

מצרכים:

1 כוס שיבולת שועל דקה

1/2 כוס מים

1 כף חמאת שקדים

תוספות אפשריות: בננה מעוכה, תותים קצוצים, אוכמניות חתוכות, תפוח עץ מגורד, קינמון טחון ועוד.

אופן הכנה:

1. בוחרים תוספת ומערבבים את כל הרכיבים בקערה אחת.

2. ‏נותנים לתערובת לשבת מעט ובנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. ‏על גבי נייר אפייה משומן, שופכים את התערובת. ניתן לפזר בתבנית קטנה או בתבנית הסטנדרטית של התנור, התערובת יציבה ואינה "מתפזרת".

4. ‏משטחים ואופים 15-20 דקות עד התייצבות.

5. ‏מצננים לחלוטין וחותכים לגודל הרצוי.

טיפים ותחליפים:

יתאים החל משלב של אוכל אצבעות- התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. על "האצבעות" להיות דקות לתינוקות.

ניתן להמיר את המים במשקה צמחי/חלב, יחד עם זאת לתינוקות ממליצה להשאיר על מים. יש כאן מנת פחמימה ושומן שהיוצרים ארוחה מאוזנת מספיק.

ניתן להמיר את חמאת השקדים בחמאת בוטנים/טחינה. טעמה של הטחינה יהיה דומיננטי יותר.

בשיבולת שועל יש ברזל ועל מנת לשפר את ספיגתו, ממליצה להגיש לצד פרי/ירק עשיר בויטמין C.

ניתן לאחסן במקרר וגם להקפיא. מחממים מעט לפני ההגשה (מומלץ חימום אחיד בתנור). שימו ❤️ כי המרקם לאחר חימום אינו דביק מדי ומתאים לילדכם.

לתינוקות ממליצה לחתוך את הפירות קטן.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. אחלה מתכון אבל לדעתי מי שלא שם מחית בננה או מחית פרי מתוק כלשהו, אלא רק אוכמניות (כמוני) צריך להוסיף המתקה כלשהי. אחרת זה לא אכיל, זה יוצא ממש תפל.

    1. היי נועה, תודה 🙂 חשוב לי לכתוב רק שזה מתכון שייעדתי ממש לקטנטנים, תינוקות. הם בשלב שמתיקות מעודנת מאוד מספיקה להם ולכן אני נוטה שלהשתמש רק בפירות. מסכימה שעבור חיך של מבוגר זה עשוי להיתפס לא מתוק מספיק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *