1 כוס שיבולת שועל דקה
1/2 כוס מים
1 כף חמאת שקדים
תוספות אפשריות: בננה מעוכה, תותים קצוצים, אוכמניות חתוכות, תפוח עץ מגורד, קינמון טחון ועוד.
1. בוחרים תוספת ומערבבים את כל הרכיבים בקערה אחת.
2. נותנים לתערובת לשבת מעט ובנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. על גבי נייר אפייה משומן, שופכים את התערובת. ניתן לפזר בתבנית קטנה או בתבנית הסטנדרטית של התנור, התערובת יציבה ואינה "מתפזרת".
4. משטחים ואופים 15-20 דקות עד התייצבות.
5. מצננים לחלוטין וחותכים לגודל הרצוי.
יתאים החל משלב של אוכל אצבעות- התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. על "האצבעות" להיות דקות לתינוקות.
ניתן להמיר את המים במשקה צמחי/חלב, יחד עם זאת לתינוקות ממליצה להשאיר על מים. יש כאן מנת פחמימה ושומן שהיוצרים ארוחה מאוזנת מספיק.
ניתן להמיר את חמאת השקדים בחמאת בוטנים/טחינה. טעמה של הטחינה יהיה דומיננטי יותר.
בשיבולת שועל יש ברזל ועל מנת לשפר את ספיגתו, ממליצה להגיש לצד פרי/ירק עשיר בויטמין C.
ניתן לאחסן במקרר וגם להקפיא. מחממים מעט לפני ההגשה (מומלץ חימום אחיד בתנור). שימו ❤️ כי המרקם לאחר חימום אינו דביק מדי ומתאים לילדכם.
לתינוקות ממליצה לחתוך את הפירות קטן.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
מתכון קבוע אצלנו בבית! 😍
שמחה לשמוע!!
אחלה מתכון אבל לדעתי מי שלא שם מחית בננה או מחית פרי מתוק כלשהו, אלא רק אוכמניות (כמוני) צריך להוסיף המתקה כלשהי. אחרת זה לא אכיל, זה יוצא ממש תפל.
היי נועה, תודה 🙂 חשוב לי לכתוב רק שזה מתכון שייעדתי ממש לקטנטנים, תינוקות. הם בשלב שמתיקות מעודנת מאוד מספיקה להם ולכן אני נוטה שלהשתמש רק בפירות. מסכימה שעבור חיך של מבוגר זה עשוי להיתפס לא מתוק מספיק.