1/4 כוס מחית דלעת
1/2 כוס חלב או משקה תחליפי
1/2 כוס קמח
מעט שמן זית לשימון המחבת
אפשרי:
2 כפות סילאן/סירופ מייפל
1 כפית אבקת אפיה (עבור תוצאה אוורירית)
1. מערבבים בקערה דלעת, חלב וסילאן/מייפל.
2. מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד איחוד.
3. מחממים שמן במחבת או משתמשים במחבת נון סטיק. מנמיכים לאש בינונית נמוכה.
4. יוצקים ככף עבור כל פנקייק.
5. הופכים לאחר 1-2 דקות או כשמופיעות בועות.
כדי לקבל מחית דלעת ניתן לאפות אותה בתנור עד לריכוך או לאדות כמה דקות. לאחר מכן טוחנים אותה למחית או מועכים.
השתדלו לא ליצוק מעבר לכף לכל יחידה בכדי לקבל תוצר יציב.
השתמשתי בקמח כוסמין מלא במתכון זה.
במידה והחלטתם להשתמש במשקה תחליפי לחלב, ממליצה להשתמש כאן במשקה סויה מועשר וללא תוספת סוכר.
מתיקות הפנקייקים תלויה במתיקות הדלעת שלכם🙂 עבור תינוקות השתדלו לא להמתיק מעבר.
מזכירה שניתן להשתמש בחלב ניגר לפני גיל שנה כחלק ממתכון מורכב כמו כאן. המרקם רך ויתאים כאוכל אצבעות. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
תודה רבה
אנסה היום
אפשר פשוט קמח תופח במקום קמח + אבקת אפייה ?
זה יתן את אותו אפקט אוורירי?
🙏
אפשרי 🙂
מתכון מעולה הבן שלי מאוד אהב! יעבוד עם קמח שיבולת שועל במקום קמח כוסמין?
כיף לשמוע! לא חושבת שיש בעיה להמיר 🙂