1/2 כוס קינואה לא מבושלת (או 1.5 כוסות מבושלת).
4-5 כוסות פרחי ברוקולי טריים/קפואים
1 גבעול בצל ירוק חתוך
1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר- השתמשו במה שיש לכם בבית).
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
1/2 כפית מלח (ממליצה להשמיט לקטנטנים מתחת לגיל שנה)
1/4 כפית פלפל שחור
1 שן שום קצוצה
1/4 כוס פירורי לחם או קמח שקדים
מעט שמן זית לשימון
אפשרי: 1/2 כוס גבינה מגורדת (צהובה/מוצרלה/עיזים למשל).
1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את הקינואה עם 1 כוס מים. מנמיכים אש, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד התרככות התאדות המים. סוגרים את האש ומשאירים לעמוד מכוסה למשך חמש דקות.
2. בזמן בישול הקינואה חולטים את הברוקולי במים רותחים מספר דקות מסננים מנוזלים ונותנים להצטנן. חשוב לסנן את כל הנוזלים כדי שהלביבות יתגבשו!
3. מעבירים למעבד מזון ברוקולי, בצל ירקות, עשבי תיבול, קינואה, פירורי לחם, ביצה, תיבול, שום וגבינה. טוחנים עד למרקם אחיד. הבלילה מעט דביקה אך יציבה מספיק לעיצוב צורות לביבה.
4. באמצעות ידיים לחות יוצרים לביבות ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה משומן.
5. אופים 18-20 דקות ב-180 מעלות.
6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים עד 3 חודשים.
במידה והבלילה רטובה- הוסיפו עוד פירורי לחם/ קמח שקדים
ניתן לחילופין לטגן. הופכים צד לאחר התייצבות והזהבה.
לא חייבים לטחון אפשר לקצוץ דק דק את רכיבי המתכון.
תחליף ביצה אפשרי: 2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים.
מרקם הלביבות רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
כל כל טעיים!! גם למבוגרים 🥰
שמחה מאוד לשמוע😁
התערובת התפרקה לי 🙁
היי, מצטערת לשמוע. האם לא התגבש לאחר אפיה?