לביבות קינואה וברוקולי אפויות

לביבה כל כך עסיסית שהיא מזכירה עוגה :) כל לביבה כזאת היא ארוחה. קצת הכנה מוקדמת ויש לכם לפחות 6 ארוחות שיחכו במקרר/במקפיא.
לביבות קינואה וברוקולי אפויות

מצרכים:

1/2 כוס קינואה לא מבושלת (או 1.5 כוסות מבושלת).

4-5 כוסות פרחי ברוקולי טריים/קפואים

1 גבעול בצל ירוק חתוך

1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר- השתמשו במה שיש לכם בבית).

1 ביצה או תחליף (ראו הערות)

1/2 כפית מלח (ממליצה להשמיט לקטנטנים מתחת לגיל שנה)

1/4 כפית פלפל שחור

1 שן שום קצוצה

1/4 כוס פירורי לחם או קמח שקדים

מעט שמן זית לשימון

אפשרי: 1/2 כוס גבינה מגורדת (צהובה/מוצרלה/עיזים למשל).

אופן הכנה:

1. מביאים לרתיחה בסיר קטן את הקינואה עם 1 כוס מים. מנמיכים אש, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד התרככות התאדות המים. סוגרים את האש ומשאירים לעמוד מכוסה למשך חמש דקות.

2. ‏בזמן בישול הקינואה חולטים את הברוקולי במים רותחים מספר דקות מסננים מנוזלים ונותנים להצטנן. חשוב לסנן את כל הנוזלים כדי שהלביבות יתגבשו!

3. ‏מעבירים למעבד מזון ברוקולי, בצל ירקות, עשבי תיבול, קינואה, פירורי לחם, ביצה, תיבול, שום וגבינה. טוחנים עד למרקם אחיד. הבלילה מעט דביקה אך יציבה מספיק לעיצוב צורות לביבה.

4. ‏באמצעות ידיים לחות יוצרים לביבות ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפיה משומן.
5. ‏אופים 18-20 דקות ב-180 מעלות.

6. ‏מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים עד 3 חודשים.

טיפים ותחליפים:

במידה והבלילה רטובה- הוסיפו עוד פירורי לחם/ קמח שקדים
ניתן לחילופין לטגן. הופכים צד לאחר התייצבות והזהבה.
לא חייבים לטחון אפשר לקצוץ דק דק את רכיבי המתכון.
תחליף ביצה אפשרי: 2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים.
מרקם הלביבות רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *