3/4 כוס קינואה לא מבושלת
1 בטטה בינונית
1 קישוא
2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
4 כפות טחינה גולמית
1 כפית שטוחה כורכום טחון
1. משרים את הקינואה לשעתיים.
2. מסננים ומבשלים בסיר מלא מים (כמו פסטה) עד התרככות, כ-15 דקות.
3. מסננים מנוזלים ומניחים להצטנן מספר דקות.
4. מקלפים את הבטטה והקישוא, מגרדים בפומפייה ומעבירים לקערה.
5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד איחוד.
6. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים לביבות ומניחים על גבי נייר אפיה משומן בתבנית.
7. אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות הלביבות.
מרקם הלביבות רך מאוד. אלו לביבות שהכנתי לביתי כשרק התחילה להתנסות באוכל אצבע רך וכיוונתי למתכון נימוח ואף מתפרק. במידה ותרצו לביבות יציבות יוצר, ממליצה להוסיף 1 ביצה לתערובת.
התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
ממליצה לגרד את הירקות בחורים הקטנים של הפומפייה.
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
היי, התערובת לא ממש מתחברת לי לקציצה.. אולי פספסת מרכיב?!
להוסיף עוד קצת טחינה (אם אין מניעה- גם ביצה יכולה לעזור באיחוד)
בדיוק הכנתי קינואה לפי מתכון אחר שלך ״תשביל קינואה בטטה״
שם צריך לשים מים בדיוק ולחכות לאידוי.
אני יכולה להשתמש בקינואה המוכנה לקציצות או שיש סיבה למה לשים פה כמות גדול של מים ולסנן כמו פסטה?
אין בעיה. העיקר שתהיה מבושלת.