לביבות קינואה, ירקות וטחינה

לא בטוחים איך לשלב קינואה במטבח? במעט מאוד עבודה, מתקבלות לביבות טעימות, עשירות ברכיבים תזונתיים מעולים שיגוונו את ארוחת הצהריים/ערב של הקטנים.

זמן הכנה: 50 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

3/4 כוס קינואה לא מבושלת

1 בטטה בינונית

1 קישוא

2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

4 כפות טחינה גולמית

1 כפית שטוחה כורכום טחון

אופן הכנה:

1. משרים את הקינואה לשעתיים.

2. מסננים ומבשלים בסיר מלא מים (כמו פסטה) עד התרככות, כ-15 דקות. 

3. מסננים מנוזלים ומניחים להצטנן מספר דקות.

4. מקלפים את הבטטה והקישוא, מגרדים בפומפייה ומעבירים לקערה.

5. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד איחוד. 

6. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים לביבות ומניחים על גבי נייר אפיה משומן בתבנית. 

7. אופים כ-40 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות הלביבות.

טיפים ותחליפים:

מרקם הלביבות רך מאוד. אלו לביבות שהכנתי לביתי כשרק התחילה להתנסות באוכל אצבע רך וכיוונתי למתכון נימוח ואף מתפרק. במידה ותרצו לביבות יציבות יוצר, ממליצה להוסיף 1 ביצה לתערובת.

התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

ממליצה לגרד את הירקות בחורים הקטנים של הפומפייה.

ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. בדיוק הכנתי קינואה לפי מתכון אחר שלך ״תשביל קינואה בטטה״
    שם צריך לשים מים בדיוק ולחכות לאידוי.
    אני יכולה להשתמש בקינואה המוכנה לקציצות או שיש סיבה למה לשים פה כמות גדול של מים ולסנן כמו פסטה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *