5 תמרים מג'הול
2 בננות בשלות
2 ביצים
1/4 כוס שמן זית
1 כפית תמצית וניל
1+1/4 כוסות קמח עדשים אדומות
2 כפיות אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
1. משרים את התמרים במים חמים ל-15 דקות. מסננים מנוזלים וחותכים לחתיכות קטנות.
2. מועכים את הבננות ומערבבים בקערה עם תמרים, ביצים, שמן ותמצית וניל.
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח עדשים, אבקת אפיה וקינמון.
4. שופכים את החומרים הרטובים אל היבשים ומערבבים בעדינות עד איחוד.
5. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת ואופים ב-170 מעלות, 20 דקות.
מילה של תזונאית ילדים- לספיגה מקסימלית של הברזל מקמח העדשים, הגישו לצד ירק/פרי עשיר בויטמין C (לדוגמה תות/קיוי/פרי הדר/עגבניה).
ניתן לאחסן את המאפינס עד 3 ימים במקרר או להקפיא.
ממליצה להשתמש בקמח עדשים קנוי מאחר וקמח שטוחנים בבית נוטה להיות גרגרי.
מרקם המאפינס רך מאוד. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
יש אפשרות להמיר את ה5 תמרים לסילאן?
כן, בסביבות 1/4 כוס
איך הופכים את המתכון לטבעוני?
היי, אמנם לא ניסיתי אבל אפשר לנסות עם זרעי צ'יה. עבור כל ביצה: מערבבים כף אחת של זרעי צ'יה עם שתיים וחצי כפות מים, משאירים את התערובת למשך כ-5 דקות.