מעט שמן זית
350 גרם פילה דג סלמון מנוקה מעור
1/2 פלפל אדום קטן קצוץ (או 1/4 גדול)
1/2 פלפל צהוב/כתום קצוץ (או 1/4 גדול)
4-5 פרחי ברוקולי קטנים קצוצים (כ-40 גרם)
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
1 כפית אבקת שום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כמון
מלח לפי הטעם (לתינוקות עד גיל שנה מומלץ לוותר)
2/3 כוס קמח שקדים או פירורי פנקו
1. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים מספר דקות את הירקות עד התרככות. סוגרים את האש ונותנים להתקרר מעט.
2. קוצצים את הדג לקוביות קטנות ומעבירים לקערה.
3. מוסיפים ביצה, ירקות, תבלינים, קמח שקדים/פנקו ומערבבים.
4. יוצרים קציצות ומנחים על גבי נייר אפיה משומן.
5. אופים 10 דקות ב-200 מעלות, הופכים ואופים לעוד כ 5-8 דקות.
חשוב לדעת❗️ דג סלמון עשיר בחומצת שומן מסוג אומגה 3, ברזל, אבץ וניתן לשילוב בתזונת קטנטנים החל מגיל חצי שנה לאחר שלילת אלרגיה.
תחליף ביצה אפשרי: 2 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים.
הקציצות קראנצ'יות מעט מבחוץ, רכות ועסיסיות מאוד מבפנים. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן