1 כוס בטטה מבושלת/מאודה/אפויה (בטטה בינונית-גדולה)
1 כוס קמח שיבולת שועל
אפשרי: 1 כפית תבלין איטלקי/אורגנו/בזיליקום
תוספות לבחירתכם
1. מקלפים את הבטטה ומרככים בעזרת אידוי/אפיה/בישול.
2. מצננים את הבטטה ומעבירים לקערה. מועכים למרקם פירה.
3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד איחוד מלא.
4. מחלקים לשני כדורים.
5. על גבי תבנית עם נייר אפיה משטחים כל כדור לצורת עיגול.
6. אופים בתנור ללא תוספות 15 דקות ב-200 מעלות.
7. מוציאים, מוסיפים תוספות ואופים עוד כ 10-15 דקות.
אחסון: עד 3 ימים במקרר. ניתן להכין את הבצק יום לפני, לאחסן במקרר ולאפות למחרת.
קמח: כדי לקבל קמח אפשר פשוט לטחון שיבולת שועל. יעבוד ללא טחינה עם הגרסה הדקה.
ניתן להחליף בכל קמח אחר (גם כשר לפסח😉) יכול להיות שתצטרכו להוסיף קצת יותר/פחות כדי להגיע למרקם אחיד.
מרקם: רך במרכז, הקצוות מזכירים שניצל פריך. לקטנטנים אפשר לשמור את זה פשוט מבחינת תוספות ולחתוך חתיכות מהחלק המרכזי. התאימו את המרקם למיומנות של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. גם התוספות דורשות התאמה.
רעיונות לתוספות פיצה: רוטב עגבניות/פסטו, גבינה מגורדת, פטריות, עגבניות שרי, בזיליקום, פלפלים, תירס, בצל, זיתים ועוד.
לא חייבים רק פיצה! אפשר לאפות את הבסיס ולמרוח טחינה, גבינה לבנה ולקשט בירקות. בסיס הבטטה זאת הזדמנות מצויינת לחשוף לירקות וממרחים חדשים🤗
המלצה: השתדלו לא להעמיס עם רטבים ותוספות. בסיס הפיצה עדין ולא יעמוד בפני עומס רכיבים.
על הפיצה כאן בתמונה אמנם יש תוספת תירס אך שימו ❤️ כי לפי ארגון "בטרם" עבור תינוקות ופעוטות מומלץ להגיש רק במרקם מבושל היטב ורך. באופן אישי, איני נוטה להגיש גרעיני תירס בצורתם השלמה בשנים הראשונות לחיים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן