1/2 כוס מחית בטטה (כ-1 בטטה קטנה)
1 ביצה אות תחליף (בהערות)
1 כף חמאה/שמן קוקוס מומסים
1/3 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
אפשרי לגירסה "המתוקה":
1/2 כפית קינמון טחון
1-2 כפות סילאן/מייפל/כל ממתיק אחר
"קצפת":
יוגורט יווני (10% שומן)+מעט סירופ מייפל להמתקה
1. מקלפים את הבטטה, חותכים ומבשלים בסיר עם מים עד התרככות.
2. מסננים מנוזלים ומועכים לפירה בקערה.
3. מוסיפים חמאה/שמן קוקוס, ביצה ומערבבים.
4. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים.
5. מחממים את מכשיר הוופל, משמנים היטב ושופכים את הבלילה.
6. מוציאים אחרי כ-7 דקות ( תלוי במכשיר שלכם).
הצעת הגשה: זילוף עם ממרח אגוזים/יוגורט יווני/רגיל ופרי/ירק טרי.
תחליף ביצה: 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק.
השתמשתי כאן בקמח כוסמין מלא. אפשר ללכת גם על קמח רגיל/חיטה מלאה.
מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים.
אפשר לחמם במיקרוגל או במצנם.
מרקם הוופל רך ואוורירי. יתאים לקטנטנים המיומנים במרקם דומה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד. עבור תינוקות השתדלו לוותר על המתקה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
8 תגובות
כבר פעם שניה שמכינה את המתכון, הבת שלי עפה על זה.
שמחה מאוד לשמוע דניאלה!! 🙂
הכנתי לתינוקת שלי והיא הבה מאוד מאוד, סיימה חמישה במכה! הולך להפוך למתכון קבוע כאן, תודה רבה
איזה כיף לשמוע! תודה שעדכנת 🙂
הכנתי כבר המון פעמים, התינוקת ממממממש אוהבת אותן. עשיתי בתבנית דונאט במולטיקייק.
הכנתי אותו הדבר בדיוק רק עם בננה במקטם בטטה וגם יצא מעולה. תודה על מתכון מנצח!
שמחה ממש לשמוע 🙂
אפשר לעשות את זה עם תפוחי אדמה בתור סוג של וופל לביבה?
אמנם לא ניסיתי אבל מאמינה שיעבוד ויהיה מספיק יציב