למאפינס:
2 ביצים L
3 כפות טחינה גולמית
1 כפית אבקת אפייה
לשוקולד טחינה:
2/3 כוס טחינה גולמית
3 כפות אבקת קקאו
4-6 כפות סירופ מייפל (תלוי כמה מתוק תרצו את הממרח)
1. מכינים את השוקולד: בקערה מערבבים את כל הרכיבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
2. מכינים את המאפינס: בקערה טורפים ביצים, מוסיפים טחינה, אבקת אפייה ומערבבים.
3. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת וממלאים כחצי מתבנית המאפינס. מוסיפים משוקולד הטחינה (ככפית) ומכסים עם עוד קצת מהבלילה של המאפינס. אפשר להוסיף מהשוקולד גם מעל כל מאפינס.
4. אופים 20-25 דקות ב-180 מעלות עד הזהבה והתייצבות.
לגירסה הקלאסית ללא השוקולד: אל תוך בלילת המאפינס מוסיפים 1-2 כפות מייפל/סילאן/דבש (רק מעל גיל שנה). ניסיתי בעבר בלי המתקה בכלל, לצערי המאפה יוצא מריר מדי.
עבור קטנטנים: במידה ולא תרצו להשתמש בהמתקה במתכון הקלאסי ניתן להמיר את הממתיק בבננה קטנה בשלה מאוד ומעוכה.
המאפינס האלה נהדרים תזונתית. במידה ותשתמשו בטחינה מלאה תקבלו מקור עשיר עוד יותר לסידן.
את שאריות הממרח מאחסנים בכלי אטום במקרר עד שבועיים.
ניתן לאחסן את המאפינס עד 3 ימים במקרר או להקפיא.
מרקם המאפינס רך מאוד. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד (שומשום וביצים הינם מזונות אלרגניים).
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
5 תגובות
הכנתי ויצא מר ממש..
עם השוקולד עם המייפל
היי, מצטערת לשמוע. יכולה רק להניח שאולי הייתה יותר מדי אבקת אפייה או יותר מדי קקאו. כל אחד מהם עשוי להיות מריר בכמות גדולה מדי.
מכינים בפעם השנייה! יוצא מתוק וטעים..בא לי לכתוב מושחת אבל זה כזה מזין (ועוד עם טחינה מלאה!!) שזה לא מסתדר 🤭
ממש משמח לשמוע 🙂
הכי טעים שיש! הבן שלי אוכל אותם על בסיס יומיומי ואני מכינה אותם גם לנו כקינוח כשמתארחים אצל אחרים. הממרח מתפקד אצלנו מעולה כפינוק על פנקייקים ולחם