1 חבילת טופו טבעי
פירורי לחם או תחליף (ראו הערות)
שמן זית
אפשרי: שומשום
תבלינים אפשריים (קצת מכל תבלין): אורגנו, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח
1. מספיגים את הטופו בנייר סופג.
2. מערבבים את התבלינים עם פירורי הלחם והשומשום
3. חותכים את הטופו לפרוסות.
4. טובלים כל פרוסה בשמן זית ומצפים בתערובת הפירורים והתבלינים.
5. מעבירים לתבנית על גבי נייר אפיה ואופים 15-20 דקות ב-180 מעלות.
לגירסה ללא גלוטן: ניתן להשתמש בקמח עדשים/פירורי לחם לל"ג לציפוי השינצל.
יתאים כאוכל אצבעות. שימו לב שהשניצל די פריך מבחוץ אך מאוד רך מבפנים. תמיד התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם.
מתי אפשר להתחיל? מגיל חצי שנה אך כדאי לדעת שטופו עשוי מפולי סויה, הנחשב למזון בעל פוטנציאל אלרגני גבוה ולכן מומלץ מאוד לחשוף תחילה בכמויות קטנות לשלילת אלרגיה.
ניתן תחילה לחשוף עם יוגורט סויה לא ממותק או למשל עם פולי אדממה מבושלים שנטחנו/רוסקו.
ממליצה לרכוש טופו מועשר בסידן וללא תוספות של מלח וסוכר.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
האם היית ממליצה להחליף את הקמח בקמח שקדים ?
לא ניסיתי אבל נשמע שאפשרי כאן 🙂