לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול קצוץ דק
1 גבעול סלרי קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 בקבוק (700 מ"ל/3 כוסות) רוטב passata או 2 פחיות עגבניות מרוסקות (ראו הערות).
500 מ"ל/2 כוסות מים
1/2 כפית תבלין אורגנו
מעט תבלין צ'ילי גרוס (לא חובה)
לקציצות:
1/2 בצל לבן קצוץ דק
500 גרם הודו טחון
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם
"passata"
זאת מחית עגבניות קלה בעלת וניתן למצוא אותה ברוב הרשתות.
ממליצה לאדות בנפרד 2-3 ירקות לבחירתכן (בטטה, גזר למשל) ולטחון את הקציצה עם מעט מהרוטב. יוצאת מנה נהדרת לצהריים! עם התקדמות המרקמים, מועכים את הקציצה עם מזלג ובשלב שבו התינוק כבר אוכל "אוכל אצבעות" מפרקים את הקציצה למספר חתיכות ומניחים על מגש האוכל. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.
לטעמים נוספים אפשר לבשל את הרוטב עם עשבי תיבול טריים כמו טימין ובזיליקום.
מילה של תזונאית ילדים- הודו הוא מקור לברזל מהחי. מינרל שחשוב לכלול באופן שגרתי בתזונת התינוק החל משלב התחלת המזונות המשלימים. מקורות נוספים כוללים קטניות, בקר וביצים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
6 תגובות
היי 🙂
האם יש תחליף לביצה לתינוק שאלרגי?
תודה רבה!
היי, אפשר להמיר כל ביצה ב-2 כפות טחינה גולמית מעורבבות עם מעט מים.
הבן שלי אלרגי בין היתר גם לשומשום, כך שטחינה לא אפשרית מבחינתי.
אפשר תפוח אדמה במקום?
תודה רבה
בהחלט אפשר לנסות או ממש ללוש היטב את הבשר, לקרר ואז יתגבש גם ללא ביצה
הבן שלי אלרגי בין היתר גם לשומשום,כך שטחינה לא אפשרית מבחינתי.
תפוח אדמה יעבוד במקום?
תודה רבה 🙏🏻
אפשר לשים 2 כפות קמח תפוח אדמה/חומוס על כל ביצה