2.5 כוסות קמח (רגיל/מלא/מיקס)
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
2 בננות בשלות
6 תותים
1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק
1/2 כוס חלב/משקה צמחי
2 ביצים או תחליף (ראו הערות)
2 כפיות תמצית וניל
אפשרי:
ציפוי: מיכל שמנת להקצפה
2 כפות מייפל/סילאן
1. בקערה מערבבים קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה.
2. טוחנים את הבננה, התותים ורסק התפוחים יחד.
3. בקערה נפרדת טורפים ביצים ומוסיפים את רסק הפירות, חלב ותמצית וניל.
4. מערבבים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים בעדינות עם כף עץ עד איחוד בלבד. השתדלו לא לערבב מעבר.
5. מעבירים את הבלילה לתבניות משומנות.
6. אופים ב-180 מעלות 20-25 דקות עד הזהבה והתייצבות.
7. כדי להניח את העוגות אחת על השניה יש ליישר אותן באמצעות סכין.
8. עבור הציפוי מומלץ להכניס מראש את קערת המיקסר והמקציף לפחות לשעה למקרר. מקציפים במהירות גבוהה יחד עם המייפל/סילאן עד לקבלת קצפת יציבה.
9. אם רוצים למרוח שכבת קצפת בין העוגות שמים בצד כ-4 כפות קצפת.
10. מצפים את העוגה ומגישים🥳
אין שמן במתכון, זאת לא טעות.
ניתן לאחסן את העוגה ( ללא הציפוי) עד 3 ימים במקרר.
במקום ביצים ניתן להחליף עם 1/4 כוס רסק תפוחים וחצי בננה בשלה.
העוגה יוצאת רכה ובמתיקות מעודנת, אם תרצו, ניתן להמתיק גם את הבלילה עצמה בעוד 2-3 כפות ממתיק.
מומלץ להכין את הציפוי לא יותר מ 3-4 שעות טרם ההגשה.
אם ברצונכם להכין עוגה קטנה אחת או מאפינס, חלקו את רכיבי המתכון לחצי.
בתיאבון ומזל טוב לכל הקטנטנים❤️
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
13 תגובות
במה ניתן להחליף את התותחים כשזו לא העונה?
בחופן קטן של פירות יער קפואים למשל 🙂
היי, באיזה גודל תבניות מדובר? מתכננת להכין לגיל שנה🤍
הכנתי לבת שלי בת השנה לסמאש דה קייק( חצי מהקמחים היה קמח כוסמין מלא ), היא התלהבה וטרפה את העוגה
היה מאוד מוצלח
תודה
שמחה ממש לשמוע, המון מזל טוב!! 🙂
האם הכמות הזאת תספיק ל 4 תבניות אינגליש קייק?
היי, כן אמור להספיק 🙂
לכמה שכבות הכמות תספיק עבור תבנית של 20 סמ?
כנראה שלשתיים אבל יהיה פחות גבוה בתוצאה הסופית.
היי,
סליחה על הבורות. לא ברור מהמתכון. צריך לחלק את הבלילה ל3 תבניות ואופים או שאופים הכל בתבנית אחת וחותכים ל3?
היי אביה, ממש לא בורות, אשמח לעזור. את הבלילה מחלקים לשלול תבניות קטנות. המטרה ליצור "נפח" סופי לעוגה מרשימה.
היי, באיזה גודל תבניות מדובר? תודה רבה! מתכננת להכין לגיל שנה
היי צריך 3 תבניות בגודל 18 ס"מ. כך העוגה תצא גבוהה ומרשימה 🙂