1 כוס קמח שקדים
2-3 כפות סירופ מייפל
לגירסת השוקו: 1 כפית אבקת קקאו
1. מערבבים את הקמח שקדים עם המייפל בקערה עד איחוד.
הבצק עשוי להיות פירורי בהתחלה אבל מתאחד ככל שמערבבים. אפשר להשתמש בידיים.
2. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-20 דקות.
3. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה לעובי של כזרת.
4. חותכים באמצעות סכין/חותכן פיצה למלבנים ומסדרים על גבי נייר אפיה.
5. אופים 20-25 דקות ב- 120 מעלות או עד שהקצוות משחימים מעט.
6. מצננים לחלוטין לפני הגשה.
לא ממליצה לרדד ללא נייר אפיה. הבצק ידבק.
בדקו את העוגיות שלכן אחרי 15 דקות אפיה. זמן האפיה משתנה בהתאם לעובי הבצק. קמח שקדים נוטה להישרף יותר בקלות ולכן אל תשכחו להציץ.
הביסקוויטים רכים. במידה ותרצו ליצור גירסה קראנצ'ית יותר, רדדו את הבצק דק יותר.
במתכון הזה לא יעבוד קמח רגיל. השומן שבשקדים תורם ללחות ולרכות של העוגיות. לעוגיות על בסיס שיבולת שועל/קמח, קפצו לקטגוריית המאפים באתר.
ניתן להמיר את המייפל בדבש (מעל גיל שנה).
מרקם העוגיות רך אך דורש יכולת נגיסה. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מילה של תזונאית- במידה וילדכם נחשפים לביסקוויטים קנויים בשגרה, זוהי אלטרנטיבה ביתית מזינה יותר. מתכון זה מכיל סוכר מוסף (סירופ מייפל). לפי ההמלצות הקיימות כדאי לצמצם צריכתו למינימום עד גיל שנתיים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
12 תגובות
שלום רב!
קודם כל תודה רבה על ההגשה לכל כך הרבה מידע שימושי וקריטי לבריאות הילד שלי!
אני נהנת מאוד מאוד מהתוכן שלך והכנתי כבר לא מעט מתכונים וזה פשוט נפלא!
אני אשמח ממש לדעת כמה זמן הביסקוויטים משקדים יכולים להשמר? בכללי מידע כזה יכול לעזור בנוגע לכל המתכונים!
תודה רבה מראש,
עיינה
עד 2-3 ימים בטמפ' החדר. אשתדל לציין במתכונים הבאים 🙂
היי .תודה על המתכון. ניסיתי ויצא טעים. רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בסוכר קוקוס במקום מייפל.
תודה
היי, המייפל מאפשר לבלילה להתגבש. לא בטוחה שיתאפשר עם סוכר קוקוס
היי
אלה העוגיות שהכנת עם ריבה?
היי כן! לריבה: 1 כוס פירות יער, 1/4 כוס מים וכף זרעי צ'יה. מבשלים על אש נמוכה עד שהפירות מתרככים.
מעולה. תודה רבה! מאיזה גיל מותר זרעי צ'יה?
היי 🙂 מצרפת לך לינק למתכון בו תמצאי בהערות מיד בנושא: https://www.morinfridman.co.il/recipes/oatmeal-chia-pastry/
מתכון מעולה! כמה קל וטעים 🙂
תודה רבה 🙂
אפשר להשאיר במקרר יותר מ20 דקות? נגיד הכנתי את הבצק אבל לא היה לי זמן לאפות..
אין בעיה