1 סלק קטן מבושל/בוואקום
1 בננה בשלה מאוד
2 ביצים גדולות
4 כפות שיבולת שועל
1/2 כפית אבקת אפיה
אפשרי:
1 כף סילאן/סירופ מייפל
1. מעבירים את כל המצרכים לבלנדר/מעבד מזון וטחונים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
2. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.
3. אופים כ 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אם אין בלנדר/מעבד מזון ניתן לגרד את הסלק בפומפייה ולערבב עם שאר הרכיבים. המרקם ישתנה בהתאם.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים עד 3 חודשים.
ככל שהבננה תהיה בשלה יותר כך המאפה שלכם יהיה מתוק יותר. אל תחששו להשתמש בבננות חומות ובשלות מאוד.
יתאים לתינוקות הנמצאים בשלב אוכל אצבעות. המאפה רך מאוד. התאימו את צורת החיתוך למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו לב כי חשפתם לרכיבי המתכון תחילה בנפרד.
שימו ❤- עד גיל שנתיים מומלץ להגיש מאכלים ללא סוכר מוסף. במקרה הזה, וותרו על המתקה עם סילאן/מייפל.
ניתן להמיר את השיבולת שועל בקמח רגיל/מלא.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
12 תגובות
יצא טעים אבל החלק הפנימי לא מוכן. הבלילה נוזלית מידי
היי נטע 🙂 זה נשמע כמו מרקם אופייני ו"לח" לשילוב שבין הבננה לסלק. זמן האפיה צריך להספיק כאן.
האם ניתן להכין גם בתבנית עוגה?
היי, כן באינגליש קייק
אפשר להמיר את הבננה במשהו אחר או לוותר עליה ?
היי, לא במתכון הזה
יוצא מושלם כל פעם, וקל ברמות שמביך לספר. מרקם רך מאוד לתינוקות בלי שיניים.
כיף לשמוע! 🙂
הטעם טעים אבל המרקם – יצא רטובי בפנים, הפעוט לא התחבר. זה אמור לצאת ככה? יש לך תמונה איך זה נראה בפנים?
היי עדי, המרקם אכן "לח" יותר ממאפים אחרים ושונה ממאפה למאפה בשל תכולת נוזלים משתנה של הסלק. אחרי צינון מתגבש בד"כ יותר.
אפשר להחליף את הביצים בטחינה?
עשוי לעבוד אבל לא ניסיתי 🙂