לעוגה:
1 ביצה
2 כפות מחית פרי
2 כפות יוגורט יווני
1.5 כפות קמח
ציפוי:
1/2 בננה קטנה בשלה
1.5 כפות יוגורט יווני
1.5 כפות גבינת שמנת
אפשרי:
המתקה נוספת לציפוי/עוגה (סילאן/מייפל/דבש. דבש רק מעל גיל שנה)
פירות לקישוט
1. בקערה טורפים ביצה ומוסיפים את שאר מרכיבי העוגה.
2. מערבבים עד איחוד.
3. מעבירים לתבנית אישית/מאפינס משומנת ואופים 25 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.
4. מכינים את הציפוי: בקערה מועכים בננה ומערבבים את שאר המרכיבים. מעבירים להתייצבות קלה במקרר.
5. מצננים את העוגה, מצפים, מקשטים בפירות ומגישים.
העוגה נשמרת ללא הציפוי 3 ימים במקרר, אפשר גם להקפיא.
כמות המתכון היא למנה אישית, אפשר כמובן להכפיל (כך עשיתי בסרטון).
מרקם העוגה אוורירי ורך. יתאים לקטנטנים כ"אוכל אצבע". התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. ממליצה שלא להמתיק עם סוכרים מוספים לקטנטנים. מתיקות הפרי מספיקה בהחלט. את הפירות מעל יש להגיש בהתאם למיומנות האכילה של ילדכם (אוכמניות מעוכות/חתוכות, תותים פרוסים וכו').
השתמשתי כאן בקמח מלא ובמחית פירות יער. אפשר להשתמש בכל מחית פרי אחרת.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
6 תגובות
היי, נראה מהמם! אם אני רוצה להכין 12 מאפינס תוכלי להגיד לי מה הכמויות?
היי, אני משערת שכפי 4 מהכמויות במתכון המקורי 🙂
מחית פרי הכוונה למשהו בסגנון גרבר? או אולי אפשר לטחון פירות קפואים?
כמובן, אפשר לטחון פרי טרי/קפוא.
היי מורין, במה אפשר להחליף את היוגורט היווני (ילד אלרגי לחלב)?
תודה
היי דנה, משתמשת בתחליפים? אפשר למצוא גבינות/יוגורט על בסיס שקדים. אני מאוד אוהבת של "פלנטי".