שבלולי קינמון ופירות יער

הבצק שאתן חייבות להכיר עבור הקטנטנים- קל להכנה, מקור לסידן וחלבון ומהווה בסיס מצויין לשבלולים מתוקים וטעימים.

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 12 יחידות

שבלולי קינמון ופירות יער

מצרכים:

1 כוס קמח רגיל (ראו הערות לגיוון)

1 כפית אבקת אפיה

1 כוס יוגורט יווני (ראו המלצתי בהערות)

1 כוס פירות יער קפואים/טריים

1 כפית קינמון

אפשרי:

ביצה טרופה

מעט חמאת שקדים לזיגוג (לא חובה).

 

אופן הכנה:

1.מערבבים את כל רכיבי הבצק בקערה ולשים אותו בידיים עד לקבלת מרקם נוח לעבודה. אם נוזלי ודביק מדי- מוסיפים קמח.

2. מרדדים את הבצק לעובי דק אך לא מדי, כך שהבצק לא יקרע. מעצבים צורה של מלבן (לא חייב להיות מדוייק). במידה ויש קושים לרדד כיחידה אחת, חלקו לשתיים את הבצק ורדדו כל חתיכה בנפרד.

3. מפזרים את הקינמון מעל הבצק.

4. ‏"מפנצ'רים" מעט את פירות היער ומניחים אותם קרוב לקצה של הבצק. מתחילים לסגור ולגלגל לצורת נקניק. מהדקים תוך כדי, כך שהמלית לא תברח.

5. בעזרת סכין חדה חותכים לשבלולים ומניחים בתבנית רגילה או בתבנית מאפינס. המאפה אינו תופח משמעותית אך כן כדי להשאיר מרווח בין שבלול לשבלול במידה ומשתמשים בתבנית רגילה.

6. ‏מברישים ביצה מעל כל שבלול.

7. ‏אופים 15-20 דקות ב-180 מעלות עד הזהבה.

8. ‏בתום האפיה, מצננים מעט ומזלפים חמאת שקדים.

טיפים ותחליפים:

ניתן לאזן את חמיצות פירות היער עם מעט מייפל/סילאן אך ממש לא חובה.כל יוגורט יווני מההתנסויות שלי, יוגורט יווני של המותג שופרסל, 10% שומן, עובד מעולה מבחינת מרקם מאחר והוא קרמי במיוחד (מכיל שמנת).
קמחים- ממליצה להחליף רק עד חצי כמות עם קמח כוסמין מלא כדי לא לפגוע במרקם הסופי. ניתן להשתמש בקמח תופח ולוותר על אבקת האפייה.
קצוות הבצק יוצאים מעט קשים בד"כ, אך הפנים רך מאוד. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב  כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

חומוס שעועית (ללא חומוס)

מתכון מפתיע, מגוון, מפוצץ ברכיבים תזונתיים טובים כמו חלבון וברזל מהצומח וסיבים תזונתיים.

מאפינס קלמנטינה בננה

איך אתם עם קלמנטינות? שילבתי את המיץ ההדרי שלה במאפינס ויצאו לי מאפים רכים, עדינים ומתקתקים- בדיוק לידיים קטנטנות!

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *