1 כוס קמח רגיל (ראו הערות לגיוון)
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס יוגורט יווני (ראו המלצתי בהערות)
1 כוס פירות יער קפואים/טריים
1 כפית קינמון
אפשרי:
ביצה טרופה
מעט חמאת שקדים לזיגוג (לא חובה).
1.מערבבים את כל רכיבי הבצק בקערה ולשים אותו בידיים עד לקבלת מרקם נוח לעבודה. אם נוזלי ודביק מדי- מוסיפים קמח.
2. מרדדים את הבצק לעובי דק אך לא מדי, כך שהבצק לא יקרע. מעצבים צורה של מלבן (לא חייב להיות מדוייק). במידה ויש קושים לרדד כיחידה אחת, חלקו לשתיים את הבצק ורדדו כל חתיכה בנפרד.
3. מפזרים את הקינמון מעל הבצק.
4. "מפנצ'רים" מעט את פירות היער ומניחים אותם קרוב לקצה של הבצק. מתחילים לסגור ולגלגל לצורת נקניק. מהדקים תוך כדי, כך שהמלית לא תברח.
5. בעזרת סכין חדה חותכים לשבלולים ומניחים בתבנית רגילה או בתבנית מאפינס. המאפה אינו תופח משמעותית אך כן כדי להשאיר מרווח בין שבלול לשבלול במידה ומשתמשים בתבנית רגילה.
6. מברישים ביצה מעל כל שבלול.
7. אופים 15-20 דקות ב-180 מעלות עד הזהבה.
8. בתום האפיה, מצננים מעט ומזלפים חמאת שקדים.
ניתן לאזן את חמיצות פירות היער עם מעט מייפל/סילאן אך ממש לא חובה.כל יוגורט יווני מההתנסויות שלי, יוגורט יווני של המותג שופרסל, 10% שומן, עובד מעולה מבחינת מרקם מאחר והוא קרמי במיוחד (מכיל שמנת).
קמחים- ממליצה להחליף רק עד חצי כמות עם קמח כוסמין מלא כדי לא לפגוע במרקם הסופי. ניתן להשתמש בקמח תופח ולוותר על אבקת האפייה.
קצוות הבצק יוצאים מעט קשים בד"כ, אך הפנים רך מאוד. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן