עוגיות ביתיות לתינוקות

לא איכפת לי להחזיק לפעמים בדעה פחות פופלארית אבל חשוב לי שתדעו שאני לא בעד חטיפים אולטרה מעובדים שמייעדים כביכול לתינוקות: 1️⃣הרכיבים- לא מרשימים. 2️⃣הטעם, המרקם, המראה תמיד אחידים ועשויים ליצור בררנות אכילה בהמשך. 3️⃣גם אם אתם לא מתחברים למטבח- יש כאן מתכון כ"כ פשוט שמהרגע שאחת העוקבות שלחה לי אותו, ידעתי שארצה לנסות ולשתף בתוצאות.

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

1 בננה בשלה מאוד*

2 כפות חמאת בוטנים/ממרח אגוזים

1/2 כוס קמח רגיל

1/2 כוס קמח כוסמין מלא**

1 כפית אבקת אפיה

אופן הכנה:

1. מועכים בננה ומערבבים עם חמאת בוטנים.

2. ‏מוסיפים קמח ואבקת אפיה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.

3. ‏מרדדים לעובי של כחצי ס"מ.

4. ‏קורצים צורות***

5. ‏אופים 9-12 דקות ב-180 מעלות (תלוי בגודל העוגיה שלכם).

6. ‏מצננים ומאחסנים בכלי אטום עד 3 ימים במקרר. אפשר גם להקפיא🙂

טיפים ותחליפים:

*אין לכם בננה בשלה? אופים בננה בקליפתה ב-180 מעלות במשך 20 דקות.
*‏*ניתן להשתמש בקמח רגיל בלבד
*‏***לתינוקות ממליצה ליצור צורות מוארכות (אפשר להיעזר בסכין/ידיים).

תחליף בננה אפשרי: 1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר

האם אפיה של הבננה פעמיים מורידה מערכיה התזונתיים? ככל שחומר הגלם שלנו יעבור יותר "התעסקות" באופן טבעי נאבד מערכיו אבל כחלק ממגוון ובטח כיפתרון מאוד מאוד נוח זה עובד מעולה. הסיבים וחלק מהמינרלים עדיין שם🍌

תרדדו פחות, תצא לכם עוגיה "עוגתית" יותר. מצאו את המרקם והעובי שעובד לכם🙂

מרקם העוגיה רך- התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם לרכיבי המתכון.

מכינים גם לגדולים יותר? בקלות אפשר לשדרג עם שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.

מתכון ורעיון אליפות הלקוחים מכאן.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום: 1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

עוגת שיבולת שועל ותפוח עץ

המאפה הזה כל כך קל להכנה-רק 6 מרכיבים, מושלם להכנה מראש ומתאים לכל המשפחה!

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

16 תגובות

  1. תודה על המתכון. המרקם של הבצק יצא רטוב למדי, הוספתי הרבה קמח כדי לרדד אותו, ועדיין נדבק למערוך ולמשטח, אפילו כשהטבעתי בקמח. אמנם הרכיבים פשוטים, המרקם של הבצק למתקדמים – היה לי קשה (ומלכלך) להצליח לייצר ממנו עוגיות.

  2. מתכון מהמם, תודה! חילקתי את הבצק לחצי והמתקתי עם טיפה סילאן לגדול שלי. יצא מעולה 🙂

  3. היי העוגיות יצאו מעולות! החלפתי את החמאת בוטנים בטחינה ויצא ממש טעים 😊

  4. האם ניתן להחליף 1 כוס קמח ב-1 כוס שיבולת שועל טחונה לקמח ?
    כמה זמן ניתן להקפיא ואיך מפשירים ? (מיקרו ? במקרר ?)
    תודה

להגיב על רונה לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *