חלה ללא גלוטן

חיפשתי וחיפשתי ומצאתי :) חלה טעימה ללא גלוטן, מבוססת על קמחי מקור בלבד! מתכון שדורש השקעה אבל התוצאה שווה את זה. אני חותכת ומקפיאה וכך לקטנה שלי יש חלה משלה מדי שישי בקבלת שבת בגן. מתכון שתירגמתי מהבלוג המעולה של Theloopywhisk.

מצרכים:

17 גרם אבקת פסיליום (ניתן למצוא בחנויות מתמחות/טבע)

345 גרם (¼1 כוסות + 3 כפות) מים פושרים

215 גרם (¾1 כוסות + 2 כפות) קמח טפיוקה (ניתן להמיר בקורנפלור/קמח תפוח אדמה)

135 גרם (1 כוס) קמח דוחן (ניתן להמיר בקמח אורז מלא)

80 גרם (¾ כוס + 2 כפות) קמח שיבולת שועל (ניתן להמיר בקמח כוסמת/טף)

50 גרם (¼ כוס) סוכר

8 גרם (½2 כפיות) שמרים אינסטנט (אם משתמשים בשמרים יבשים פעילים, השתמשו ב-10 גרם)

8 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

7 גרם (½2 כפיות) קסנטן גאם (ניתן למצוא בחנויות מתמחות/טבע)

7 גרם (¼1 כפיות) מלח

1 ביצה L בטמפרטורת החדר

2 חלמונים L בטמפרטורת החדר

40 גרם (3 כפות) שמן זית

להברשה:

1 ביצה טרופה

1-2 כפות שומשום, לפיזור על החלה לפני האפייה (לא חובה)

אופן הכנה:

במתכון זה השתמשתי במיקסר אך ניתן בהחלט ללוש את הבצק גם ידנית.

הכנה:

  1. מכינים את ג'ל הפסיליום: מערבבים בקערה את אבקת הפסיליום עם מים פושרים. לאחר כ-30-45 שניות ייווצר ג'ל.
  2. בקערת המיקסר מערבבים יחד קמח טפיוקה, קמח דוחן, קמח שיבולת שועל, סוכר, שמרים, אבקת אפייה, קסנטן גאם ומלח.
  3. מוסיפים את הביצה, שני החלמונים והשמן לג'ל הפסיליום ומערבבים היטב לאיחוד.
  4. יוצרים גומה באמצע הקערה עם החומרים היבשים ומוסיפים את תערובת הפסיליום והביצים..
  5. לשים את הבצק עד לקבלת תערובת חלקה ועד שכל החומרים נטמעים באופן אחיד. לאחר מכן לשים עוד 4-5 דקות (אם משתמשים במיקסר) או 6-8 דקות (אם לשים ביד). השתמשו במרית כדי לגרד מדי פעם את הדפנות והתחתית של הקערה כדי למנוע כתמים יבשים של קמח לא מעורבב.
  6. הבצק הסופי יהיה מעט דביק למגע – זה בסדר, הרידוד יעשה על משטח מקומח קלות. הוספת קמח מיותר עלול לגרום לתוצאה יבשה ודחוסה מדי. במידה והבצק דביק מדי לעבודה, ניתן להעבירו לשעה למקרר.עיצוב וקליעת צמה:
  7. הופכים את הבצק על משטח מקומח קלות ומעצבים ממנו כדור, ואז מחלקים אותו לארבעה חלקים שווים, כל אחד מהם צריך לשקול כ-250 גרם.
  8. לוקחים חלק אחד מהבצק ומעצבים ממנו כדור (את האחרים שומרים מכוסים בניילון נצמד/מגבת נקייה).
  9. מרדדים אותו למלבן גס – המידות המדויקות לא ממש חשובות, כוונו לגודל של כ-20×12 ס"מ.
  10. עובדים לאורך הקצה הרחב יותר, מגלגלים את הבצק על עצמו ולוחצים בעדינות כלפי מטה כדי לאטום. צובטים את התפר יחד כדי לאטום אותו.
  11. מרדדים את הבצק קדימה ואחורה עד שמגיעים לאורך של כ 38-40 ס"מ.
  12. חוזרים על הפעולה עם שלושת חלקי הבצק האחרים, עד לקבלת ארבע צמות. מעבירים לנייר אפיה על גבי תבנית וקולעים לצמה (תוכלו לראות כיצד קולעים חלה מ-4 צמות כאן).
  13. מכסים קלות את החלה בניילון נצמד/מגבת ומניחים במקום חמים עד להכפלת הנפח, כשעה עד שעה ורבע שעה.
  14. לאחר שהחלה הכפילה את נפחה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום מעל.
  15. אופים ב- 190ºC במשך 28-30 בשלב התחתון של התנור. אופים עד שנוצר קרום חום זהוב. אם הכיכר מתחילה להשחים יותר מדי או מהר מדי, אפשר לכסות אותה ביריעת נייר אלומיניום, הצד המבריק כלפי מעלה.
  16. מעבירים מיד את החלה האפויה ללא גלוטן לרשת לצינון – זה מונע היווצרות מרקם מעובה בתחתית.אִחסוּן:
    החלה בהחלט במיטבה טרייה, ביום האפייה, אבל היא גם נשמרת היטב 3-4 ימים בטמפרטורת החדר בכלי סגור או עטופה היטב (כדי למנוע התייבשות). ניתן גם להקפיא עד 3 חודשים.

 

טיפים ותחליפים:

את המתכון המקורי תוכלו לראות בבלוג המעולה של Theloopywhisk

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום: 1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

עוגת שיבולת שועל ותפוח עץ

המאפה הזה כל כך קל להכנה-רק 6 מרכיבים, מושלם להכנה מראש ומתאים לכל המשפחה!

עוגת ריקוטה לתינוקות

מאפינס ריקוטה, בננה וקינמון – נשנוש עדין לקטנטנים מאפינס רכים במיוחד, עם מרקם שמתפורר בפה ומתיקות טבעית בלבד – מושלמים לתינוקות ופעוטות. בלי סוכר, בלי גלוטן, עם רכיבים מזינים כמו גבינת ריקוטה, בננה וקינמון. ניתן להתאים בקלות לגרסה ללא ביצה, עם קמח רגיל או עם תחליף לבננה.

אצבעות טופו ותירס

מניין ההשראה שלי? ממוצר שנתקלתי בו במקפיא של הסופר :) הפכתי אותו לגירסה ביתית ומזינה יותר. התוצאה המתקבלת ידידותית מאוד לילדים ועשירה ברכיבים תזונתיים איכותיים כמו אבץ, ברזל וחלבון.

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *