1+1/3 כוסות קמח רגיל/מלא*/לל"ג
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תבלין אורגנו
1/2 כוס מים
1 ביצה
1/4 כוס שמן זית
2 כפות רוטב עגבניות/עגבניות מרוסקות
1 שן שום כתושה
8 עגבניות שרי חתוכות לאורך לפרוסות
חופן עלי תרד קצוצים
50 גרם גבינת מוצרלה (גוש בינוני קטן, לא צריך להיות מדוייק).
1. מחממים תנור ל 200 מעלות
2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והאורגנו.
3. בקערה נפרדת טורפים מים, ביצה, שמן ורוטב עגבניות. מוסיפים שום כתוש.
4. שופכים את קערת המצרכים הרטובים ליבשים ומערבבים עד איחוד.
5. מוסיפים עגבניות ותרד.
6. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.
7. קורעים חתיכות מהמוצרלה ככמות היחידות שהתקבלו. מניחים כל חתיכה מעל המאפינס ודוחפים מעט פנימה.
8. אופים כ 20-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים.
*במידה ואתם מעוניינים להשתמש בקמח מלא- ממליצה כאן על קמח כוסמין. עבור הפעוטה שלי אני בד"כ משתמשת בקמח כוסמין מלא ולבן ביחס של 50:50.
את המים אפשר להמיר בחלב או משקה סויה לתוצאה עשירה יותר בטעמים.
המאפה הכי מוצלח בסמוך לסיום האפיה אבל כמובן שאפשר לאחסן עד 3 ימים במקרר או להקפיא.
יכול להתאים לתינוקות הנמצאים בשלב אוכל אצבעות והתנסו במרקם דומה. שימו ❤ כי הגבינה עלולה להתקשות מעט אחרי האפיה. תמיד חשפו תחילה בנפרד לרכיבי המתכון.
איני נוטה להמליח מאפים מסוג זה אך אם ברצונכם להוסיף מלח, השתדלו רק אחרי גיל שנה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
אני מודה שלא עקבתי בדיוק אחרי ההוראות. הוספתי קוטג' ושכחתי לשים מים. גם החלפתי לגבנץ וכנראה הכנסתי הרבה יותר תרד מממה שאמורים.
בכל מקר יצא טעים בטירוף. בעלי ואני זללנו. הילד פחות התחבר, אבל קיבל דברים אחרים חחח
תמיד יש מקום ליצירתיות ואלתור, שמחה שאהבתם 🙂
אפשר להשתמש בתרד קפוא?
כן