150 גרם דלעת
1 תפוח עץ
1 ביצה (יש תחליף בהערות)
2 כפות סולת חיטה
1 כף חמאת שקדים (לא חובה)
מעט קינמון
1. מאדים/מבשלים את הדלעת והתפוח מספר דקות עד התרככות.
2. מעבירים לבלנדר וטוחנים את כל הרכיבים יחד.
3. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.
4. אופים 30 דקות ב-180 מעלות.
5. מצננים ומגישים.
6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
מתכון חלופי לביצה: במקום ביצה מוסיפים 1 בננה, ללא תפוח עץ.
אין חובה לאדות את התפוח, ניתן לטחון ישר.
המרקם רך מאוד ו"עסיסי". יתאים החל משלב של "אוכל אצבע". הקפידו לחשוף לרכיבי המתכון בנפרד והתאימו את צורת ההגשה למיומנות האכילה של ילדכם.
150 גרם דלעת זו כמות של כ-1/2 נתח דלעת קנויה.
אפשרי להחליף את סולת החיטה בקמח רגיל/שיבולת שועל, קחו בחשבון שהמרקם יושפע.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
8 תגובות
הכנתי לתינוקת בת 9 חודשים והיא אהבה מאוד! זה מאוד רך אז זה די נמחץ לה בידיים, אבל היא אהבה לשחק עם זה ולהכניס לפה וטרפה 2 מאפינס לארוחת ערב יומיים ברצף 🙂
זאת בהחלט חלק מהכוונה כאן 🙂 שמחה מאוד לשמוע
תודה על המתכון. מאוד אוהבת להכין מהמתכונים שלך.
האם יעבוד לדעתך אם להוסיף שיבולת שועל? אם כן האם לבשל לפני? והאם אפשר להחליף את הסולת בקמח כוסמין? תודה
לא ניסיתי לשנות, לא יודעת להעיד לצערי אם יעבוד בהמרה לקמח אחר 🙂
באילו ירקות ניתן להחליף את הדלעת? המתכון נשמע מעולה, חושבת מראש גיוון על בסיס אותו מתכון 🙂
היי סייפן, לצערי לא ניסיתי כאן משהו אחר 🙂
באיזה סוג שמן מומלץ להשתמש לתינוקות?
אני משתמשת בשמן זית בד"כ