עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

זמן הכנה: 45 דקות

כמות: 6 יחידות

מצרכים:

150 גרם דלעת

1 תפוח עץ

1 ביצה (יש תחליף בהערות)

2 כפות סולת חיטה

1 כף חמאת שקדים (לא חובה)

מעט קינמון

אופן הכנה:

1. מאדים/מבשלים את הדלעת והתפוח מספר דקות עד התרככות.

2. ‏מעבירים לבלנדר וטוחנים את כל הרכיבים יחד.

3. ‏מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.

4. ‏אופים 30 דקות ב-180 מעלות.

5. ‏מצננים ומגישים.

6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

מתכון חלופי לביצה: במקום ביצה מוסיפים 1 בננה, ללא תפוח עץ.
אין חובה לאדות את התפוח, ניתן לטחון ישר.
המרקם רך מאוד ו"עסיסי". יתאים החל משלב של "אוכל אצבע". הקפידו לחשוף לרכיבי המתכון בנפרד והתאימו את צורת ההגשה למיומנות האכילה של ילדכם.
150 גרם דלעת זו כמות של כ-1/2 נתח דלעת קנויה.
אפשרי להחליף את סולת החיטה בקמח רגיל/שיבולת שועל, קחו בחשבון שהמרקם יושפע.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

8 תגובות

  1. הכנתי לתינוקת בת 9 חודשים והיא אהבה מאוד! זה מאוד רך אז זה די נמחץ לה בידיים, אבל היא אהבה לשחק עם זה ולהכניס לפה וטרפה 2 מאפינס לארוחת ערב יומיים ברצף 🙂

  2. תודה על המתכון. מאוד אוהבת להכין מהמתכונים שלך.
    האם יעבוד לדעתך אם להוסיף שיבולת שועל? אם כן האם לבשל לפני? והאם אפשר להחליף את הסולת בקמח כוסמין? תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *