מאפינס תפוח עץ לקטנטנים

לפני 3.5 שנים, כשעברנו לדירה הנוכחית שלנו ועוד לא ממש הרגשתי "בית", החלטתי שכל מה שצריך הוא ריח של אפיה כדי לזרז קצת את העניינים😉 אממה, הבלנדר שלי היה עדיין ארוז עמוק באחד הארגזים אבל הצלחתי לחלץ קערה וכף. התנור היה כבר מחובר והיו מצרכים בסיסיים במזווה- אז הכנתי מאפינס רסק תפוחים, בקערה אחת. נימוח, טעים לקטנטנים וללא סוכר מוסף.

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 8 יחידות

גודל תבנית: מאפינס/שקעים

מצרכים:

1/2 כוס רסק תפוחים (חבילה קטנה)

1 ביצה

1/3 כוס חלב או משקה סויה ללא תוספת סוכר

1/4 כוס שמן זית

1 כפית קינמון טחון

1 כוס קמח תופח או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה*

1 תפוח מקולף ומגורד.

אפשרי:
2-3 כפות סילאן/מייפל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה בינונית מערבבים רסק תפוחים, ביצה, חלב, שמן וקינמון.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות רק עד איחוד המרכיבים. בעדינות מערבבים פנימה את התפוח המגורד.
  4. מעבירים לתבנית מאפינס (מומלץ משומנת). אופים כ-15 דקות.
  5. מצננים ומוציאים מהתבנית. מאחסנים במקרר או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

ממליצה להשתמש ברסק תפוחים ללא תוספת סוכר.

*לגירסה לל"ג אני משתמשת בחצי כוס של קמח כוסמת+חצי כוס של קמח לל"ג ("כרגיל"/"תמי")

השתמשתי בשמן זית. טעמו אינו מורגש כאן.
עבור תינוקות מומלץ שלא להוסיף המתקה מלבד רסק התפוחים והתפוח.
המאפינס רכים מאוד, יתאים כאוכל אצבעות לתינוקות המיומנים במרקם דומה. שימו לב כי חשפתם לכל רכיבי המתכון האלרגניים בנפרד (ביצה, משקה סויה/חלב)

מזכירה שניתן להשתמש בחלב רגיל כחלק ממתכון ובכמות קטנה גם לפני גיל שנה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

10 תגובות

  1. האם אפשר להשתמש רק בתפוחים מגורדים או טחונים במקום רסק תפוחים?

  2. האם אפשר להחליף את הביצה בבננה או משהו אחר? או פשוט לוותר עליה?

    1. היי! אפשר להחליף את החלב הרגיל בחלב שיבולת שועל? תודה!

  3. הכנתי לבן 9 חודשים שלי, הוא עף על זה!! וגם בעלי חחח יצא רך וטעים, תודה רבה!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *