מאפינס תפוח עץ לקטנטנים

לפני 3.5 שנים, כשעברנו לדירה הנוכחית שלנו ועוד לא ממש הרגשתי "בית", החלטתי שכל מה שצריך הוא ריח של אפיה כדי לזרז קצת את העניינים😉 אממה, הבלנדר שלי היה עדיין ארוז עמוק באחד הארגזים אבל הצלחתי לחלץ קערה וכף. התנור היה כבר מחובר והיו מצרכים בסיסיים במזווה- אז הכנתי מאפינס רסק תפוחים, בקערה אחת. נימוח, טעים לקטנטנים וללא סוכר מוסף.

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 8 יחידות

גודל תבנית: מאפינס/שקעים

מצרכים:

1/2 כוס רסק תפוחים (חבילה קטנה)

1 ביצה

1/3 כוס חלב או משקה סויה ללא תוספת סוכר

1/4 כוס שמן זית

1 כפית קינמון טחון

1 כוס קמח תופח או קמח רגיל + 1 כפית אבקת אפיה*

1 תפוח מקולף ומגורד.

אפשרי:
2-3 כפות סילאן/מייפל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה בינונית מערבבים רסק תפוחים, ביצה, חלב, שמן וקינמון.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות רק עד איחוד המרכיבים. בעדינות מערבבים פנימה את התפוח המגורד.
  4. מעבירים לתבנית מאפינס (מומלץ משומנת). אופים כ-15 דקות.
  5. מצננים ומוציאים מהתבנית. מאחסנים במקרר או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

ממליצה להשתמש ברסק תפוחים ללא תוספת סוכר.

*לגירסה לל"ג אני משתמשת בחצי כוס של קמח כוסמת+חצי כוס של קמח לל"ג ("כרגיל"/"תמי")

השתמשתי בשמן זית. טעמו אינו מורגש כאן.
עבור תינוקות מומלץ שלא להוסיף המתקה מלבד רסק התפוחים והתפוח.
המאפינס רכים מאוד, יתאים כאוכל אצבעות לתינוקות המיומנים במרקם דומה. שימו לב כי חשפתם לכל רכיבי המתכון האלרגניים בנפרד (ביצה, משקה סויה/חלב)

מזכירה שניתן להשתמש בחלב רגיל כחלק ממתכון ובכמות קטנה גם לפני גיל שנה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

18 תגובות

  1. האם אפשר להשתמש רק בתפוחים מגורדים או טחונים במקום רסק תפוחים?

  2. האם אפשר להחליף את הביצה בבננה או משהו אחר? או פשוט לוותר עליה?

    1. היי! אפשר להחליף את החלב הרגיל בחלב שיבולת שועל? תודה!

  3. הכנתי לבן 9 חודשים שלי, הוא עף על זה!! וגם בעלי חחח יצא רך וטעים, תודה רבה!!!

  4. אחרי רבע שעה יצא ממש רך ודי רטוב בפנים, יתכן וצריך עוד זמן אפייה? הוספתי ועדיין אין מרקם של עוגה.

להגיב על שלומצי לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *