טורטיית קינואה

קינואה טובה לקטנטנים שלנו? בהחלט. מקור לברזל, חלבון, סידן, ויטמיני B ועוד. בעמוד תמצאו לא מעט לביבות קינואה אבל הפעם אנחנו הולכים להכין איתה טורטייה😀 למה? כי יש כאן רכיב אחד, ההכנה קלה, התוצאה מאוד מפתיעה ואם אנחנו מחפשים איך ליצור גמישות במטבח- זה בדיוק העניין.

זמן הכנה: שעה+

כמות: 12

מצרכים:

1+1/4 כוסות קינואה לבנה לפני בישול

1 כוס מים בטמפ' החדר

קורט מלח

אופן הכנה:

1. משרים את הקינואה בקערה מלאה במים לשלוש שעות. למה זה טוב לנו? בהערות😘

2. ‏שוטפים ומסננים.

3. ‏מעבירים לבלנדר וטוחנים יחד עם כוס מים ומלח בעוצמה גבוהה, למשך כדקה, עד לקבלת בלילה חלקה. הבלילה יחסית נוזלית.

4. ‏מעבירים לקערה ומניחים ל-10 דקות.

5. ‏מחממים מחבת על אש בינונית עם שמן זית.

6. ‏מעבירים עבור כל טורטייה רבע כוס של בלילה.

7. ‏מניחים באמצע ובעזרת החלק האחורי של כף/כוס המדידה מפזרים בצורה מעגלית את הבלילה.

8. ‏מטגנים כ-2 דקות לכל צד.

9. ‏מצננים ומגישים עם כל תוספת שאוהבים.

טיפים ותחליפים:

רעיונות למילוי כפי שמופיע בסרטון:
רול מלוח: טחינה, חביתה, מלפפון.
רול מתוק: חמאת בוטנים, בננה.
ממליצה להגיש לצד פרי/ירק טרי, עשירים בויטמין C להגברת ספיגת הברזל שבקינואה.

השריית הקינואה מאפשרת להיפטר ממרירות אופיינית, לרכך אותה ותזונתית תורמת לספיגה טובה יותר של מינרלים שונים.

מרקם הטורטיות עדין, התייחסו אליהן בהתאם :)

השתמשתי במחבת נון סטיק והוספתי בין טורטייה לטורטיה מעט מאוד שמן.

ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים ולהקפיא. כדאי להפריד בין טורטייה לטורטייה באמצעות נייר אפייה למשל כדי למנוע הידבקותן.

מרקם הטורטיות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות כדאי לחתוך את "שבלולי" הרול לחצאים/רבעים.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

חומוס שעועית (ללא חומוס)

מתכון מפתיע, מגוון, מפוצץ ברכיבים תזונתיים טובים כמו חלבון וברזל מהצומח וסיבים תזונתיים.

מאפינס קלמנטינה בננה

איך אתם עם קלמנטינות? שילבתי את המיץ ההדרי שלה במאפינס ויצאו לי מאפים רכים, עדינים ומתקתקים- בדיוק לידיים קטנטנות!

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. שבוע טוב,
    לפי מה שהבנתי צריך 1 ורבע כוסות קינואה לפני השריה, כמה זה יוצא אחרי? 2 וחצי?
    (השריתי 2 כוסות קינואה נראה לי ויצא אחרי השריה 3 וחצי כוסות שזה לא לגמרי הכפיל את עצמו).
    אפשר גם להכין מקינואה מבושלת או שפחות ילך?
    אפשר לטחון בבלנדר מוט?

    תודה!
    חן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *