טורטיית קינואה

קינואה טובה לקטנטנים שלנו? בהחלט. מקור לברזל, חלבון, סידן, ויטמיני B ועוד. בעמוד תמצאו לא מעט לביבות קינואה אבל הפעם אנחנו הולכים להכין איתה טורטייה😀 למה? כי יש כאן רכיב אחד, ההכנה קלה, התוצאה מאוד מפתיעה ואם אנחנו מחפשים איך ליצור גמישות במטבח- זה בדיוק העניין.

זמן הכנה: שעה+

כמות: 12

מצרכים:

1+1/4 כוסות קינואה לבנה לפני בישול

1 כוס מים בטמפ' החדר

קורט מלח

אופן הכנה:

1. משרים את הקינואה בקערה מלאה במים לשלוש שעות. למה זה טוב לנו? בהערות😘

2. ‏שוטפים ומסננים.

3. ‏מעבירים לבלנדר וטוחנים יחד עם כוס מים ומלח בעוצמה גבוהה, למשך כדקה, עד לקבלת בלילה חלקה. הבלילה יחסית נוזלית.

4. ‏מעבירים לקערה ומניחים ל-10 דקות.

5. ‏מחממים מחבת על אש בינונית עם שמן זית.

6. ‏מעבירים עבור כל טורטייה רבע כוס של בלילה.

7. ‏מניחים באמצע ובעזרת החלק האחורי של כף/כוס המדידה מפזרים בצורה מעגלית את הבלילה.

8. ‏מטגנים כ-2 דקות לכל צד.

9. ‏מצננים ומגישים עם כל תוספת שאוהבים.

טיפים ותחליפים:

רעיונות למילוי כפי שמופיע בסרטון:
רול מלוח: טחינה, חביתה, מלפפון.
רול מתוק: חמאת בוטנים, בננה.
ממליצה להגיש לצד פרי/ירק טרי, עשירים בויטמין C להגברת ספיגת הברזל שבקינואה.

השריית הקינואה מאפשרת להיפטר ממרירות אופיינית, לרכך אותה ותזונתית תורמת לספיגה טובה יותר של מינרלים שונים.

מרקם הטורטיות עדין, התייחסו אליהן בהתאם :)

השתמשתי במחבת נון סטיק והוספתי בין טורטייה לטורטיה מעט מאוד שמן.

ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים ולהקפיא. כדאי להפריד בין טורטייה לטורטייה באמצעות נייר אפייה למשל כדי למנוע הידבקותן.

מרקם הטורטיות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות כדאי לחתוך את "שבלולי" הרול לחצאים/רבעים.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. שבוע טוב,
    לפי מה שהבנתי צריך 1 ורבע כוסות קינואה לפני השריה, כמה זה יוצא אחרי? 2 וחצי?
    (השריתי 2 כוסות קינואה נראה לי ויצא אחרי השריה 3 וחצי כוסות שזה לא לגמרי הכפיל את עצמו).
    אפשר גם להכין מקינואה מבושלת או שפחות ילך?
    אפשר לטחון בבלנדר מוט?

    תודה!
    חן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *