1+1/4 כוסות קינואה לבנה לפני בישול
1 כוס מים בטמפ' החדר
קורט מלח
1. משרים את הקינואה בקערה מלאה במים לשלוש שעות. למה זה טוב לנו? בהערות😘
2. שוטפים ומסננים.
3. מעבירים לבלנדר וטוחנים יחד עם כוס מים ומלח בעוצמה גבוהה, למשך כדקה, עד לקבלת בלילה חלקה. הבלילה יחסית נוזלית.
4. מעבירים לקערה ומניחים ל-10 דקות.
5. מחממים מחבת על אש בינונית עם שמן זית.
6. מעבירים עבור כל טורטייה רבע כוס של בלילה.
7. מניחים באמצע ובעזרת החלק האחורי של כף/כוס המדידה מפזרים בצורה מעגלית את הבלילה.
8. מטגנים כ-2 דקות לכל צד.
9. מצננים ומגישים עם כל תוספת שאוהבים.
רעיונות למילוי כפי שמופיע בסרטון:
רול מלוח: טחינה, חביתה, מלפפון.
רול מתוק: חמאת בוטנים, בננה.
ממליצה להגיש לצד פרי/ירק טרי, עשירים בויטמין C להגברת ספיגת הברזל שבקינואה.
השריית הקינואה מאפשרת להיפטר ממרירות אופיינית, לרכך אותה ותזונתית תורמת לספיגה טובה יותר של מינרלים שונים.
מרקם הטורטיות עדין, התייחסו אליהן בהתאם :)
השתמשתי במחבת נון סטיק והוספתי בין טורטייה לטורטיה מעט מאוד שמן.
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים ולהקפיא. כדאי להפריד בין טורטייה לטורטייה באמצעות נייר אפייה למשל כדי למנוע הידבקותן.
מרקם הטורטיות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ לחשוף תחילה לרכיבי המתכון בנפרד. לתינוקות כדאי לחתוך את "שבלולי" הרול לחצאים/רבעים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 תגובות
שבוע טוב,
לפי מה שהבנתי צריך 1 ורבע כוסות קינואה לפני השריה, כמה זה יוצא אחרי? 2 וחצי?
(השריתי 2 כוסות קינואה נראה לי ויצא אחרי השריה 3 וחצי כוסות שזה לא לגמרי הכפיל את עצמו).
אפשר גם להכין מקינואה מבושלת או שפחות ילך?
אפשר לטחון בבלנדר מוט?
תודה!
חן
היי חן, לצערי לא חושבת מאחר וקינואה מבושלת בעצם תהפוך לעיסה ולא תצא לנו טורטייה.