3 כוסות עלי בייבי תרד
3/4 כוס חלב או משקה תחליפי
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
1/4 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
2 בננות בינוניות בשלות
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
אפשרי:
1/4 כוס מייפל/סילאן
1. מעבירים לבלנדר תרד, חלב, ביצה, שמן, תמצית וניל, בננות וטוחנים.
2. בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים.
3. שופכים את הבלילה הרטובה אל היבשה ומערבבים. הימנעו מערבוב יתר.
4. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.
5. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
תחליף ביצה: 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק.
שימו לב לזמני האפיה- כמה דקות יותר והמאפינס שלכם יאבדו את הצבע הירוק. אני אפיתי 17 דקות. תלוי בגודל התבנית שלכם, יכול להיות שתצטרכו קצת יותר/פחות.
המרתי חצי מכמות הקמח הרגיל לקמח כוסמין מלא.
יתאים לתינוקות אשר נחשפו לכל הרכיבים במתכון ומיומנים באכילת מרקם דומה. ממליצה לא להמתיק, לקטנטנים מספיקה המתיקות הטבעית בבננות.
מאחסנים עד 3 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
4 תגובות
הכנתי, עשיתי כמה המרות לפי מה שיש בבית – חלב קוקוס במקום חלב, קמח כוסמין מלא במקום קמח רגיל, ובלי תמצית וניל או המתקה, יצא מעולה!
איזה כיף לשמוע 🙂
יתאים לדעתך עם מנגולד במקום תרד?
מאמינה שכן 🙂