4 תותים
3/4 כוס שיבולת שועל
1/4 כוס יוגורט רגיל/יווני
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
אפשרי: 1/2 כפית אבקת אפיה (אין חובה אך תורם למרקם אוורירי)
כל תוספת שאוהבים מעל (פירות/סילאן/מייפל ועוד)
1. מעבירים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים.
2. מחממים מחבת משומנת או נון-סטיק ויוצקים 1-2 כפות מהבלילה עבור כל פנקייק על אש בינונית.
3. הופכים לצד השני אחרי התייצבות והופעת בועות.
4. מצננים ומגישים.
5. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
הפנקייק יעבוד עם גבינה לבנה/גבינת ריקוטה באותה כמות כמו היוגורט.
תחליפי ביצה אפשריים: 1 כף זרעי צ'יה מושרים לכמה דקות עם 3 כפות מים/2 כפות חמאת בוטנים חלקה וטבעית/1/4 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר/1/2 בננה קטנה.
יעבוד גם עם יוגורט צמחי.
מרקם הפנקייק רך. יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
מתיקות הפנקייק מעודנת מאוד❗️ ומגיעה מהפרי בלבד. לקטנטנים ניתן להעשיר ולהוסיף טעם למנה באמצעות זילוף חמאת אגוזים/בוטנים. לגדולים יותר עם כל תוספת אחרת שבוחרים🙂 יעבוד מעולה עם פירות/סילאן/סירופ מייפל.
פנקייקים אהובים נוספים: פנקייק שייק סגול ופנקייק ענבים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן