חטיפי תפוח אדמה ברוקולי וגזר

אומרים שדברים טובים באים באריזות קטנות, אז הכנתי חטיפי תפו"א וירקות שמתאימים לידיים קטנטנות החל משלב אוכל האצבעות. הטעם מעולה, ההכנה קלה ולמי שיש רגישות/אלרגיה יצא גם טבעוני🙂

זמן הכנה: 45 דקות

כמות: 14 יחידות

מצרכים:

1 תפו"א גדול (כ-280 גרם)

3 תפרחות ברוקולי קטנות (כ-75 גרם)

1 גזר בינוני

מעט שמן זית לשימון וזילוף

אפשרי:

פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה לציפוי

3 כפות גבינה מגורדת לבחירתכם

אופן הכנה:

1. מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לחתיכות קטנות. יחד עם הברוקולי מבשלים בסיר (כ-20 דקות מרגע רתיחת המים).

2. ‏במידה ומשתמשים בשיבולת שועל, טוחנים אותה ומניחים על גבי צלחת.

3. ‏מקלפים את הגזר ומגרדים בפומפייה בחורים הקטנים.

4. ‏סוגרים אש, מסננים נוזלים ומועכים באמצעות מזלג את תפוח האדמה והברוקולי לפירה.

5. ‏מוסיפים את הגזר והגבינה (אם החלטתם להוסיף) לתערובת תפוחי האדמה ומערבבים.

6. ‏יוצרים צורת גליל/כדור מהתערובת ומגלגלים בפירורים.

7. משמנים נייר אפיה ומניחים. מזלפים גם מעט מעל כל יחידה.

8. ‏אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מומלץ להפוך בחצי הדרך.

9. ‏מאחסנים במקרר

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה: לצד מזון חלבוני או עשיר בברזל וירק/פרי טרי.

במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא- זמן הבישול מתקצר (ניתן להוסיף כמה דקות אחרי לסיר עם תפוחי האדמה).

במידה ובחרתם להשמיט את הגבינה, כדאי לתבל מעט.

יעבוד מעולה גם עם כרובית.

החטיפים יוצאים רכים מאוד. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

"פופקורן" שעועית אפויה

מחפשים רעיון לנשנוש ביתי כיפי וטעים? זה מתכון זריז שעושה המון רושם- מבוסס על שעועית לבנה מבושלת, תיבול ביתי ואפייה שנותנת את הקרנצ’ המושלם. שימו לב: המרקם יוצא קשה וקריספי ולכן לא מתאים לקטנטנים, אלא לילדים גדולים יותר ולמבוגרים.

מאפינס שוקו בננה

יש מתכונים שפשוט גורמים לחיוך מרגע שמכינים אותם- וזה בדיוק אחד מהם. שילוב הקלאסי של שוקו ובננה, בגרסה עדינה ומתאימה לילדים, עם 3 מרכיבים בלבד (כן, באמת!). הכנה זריזה, בלי לכלוך מיותר ועם ריח שמתפשט בבית וגורם לקטנטנים לרוץ למטבח. מושלם לנשנוש אחר הצהריים, קופסת אוכל או כקינוח ביתי קטן ומשמח.

פיצה בצק גבינה

יש מתכון שמלווה אותי שנים ומזכיר לי טעמי ילדות- לחמניות גבינת טבורוג. הבצק כל כך מוצלח שלקחתי מתכון מוכר ושיניתי את צורתו, הפעם ללא פחות מפיצה :) מתכון עשיר בחלבון שילדים אוהבים!

מאפינס קמח שקדים

מתכון אחד מזין ועשיר שאפשר להכין בשני אופנים: מרקם עוגתי של מאפינס או מרקם עוגייתי שמזכיר וופל. אפשר לשמור במקרר או להקפיא ולשלוף לקטנטנים בעת הצורך.

עוגת יומולדת שנה- "Smash Cake"

הקטנה שלי חוגגת שנה, אז הכנתי לה עוגה קטנה ובריאה- כזאת שתוכל למרוח, לחקור, לטעום ולגלות טעמים שמוכרים לה מהשגרה. 10 מרכיבים בסיסיים, כנראה את רובם יש לכם כבר במטבח.

טופו מתובל בתנור

3 דברים חשובים יש להגיד לכן היום:1️⃣אם אתן חוששות מלשלב טופו בשולחן המשפחתי שלכן מסיבות כאלה ואחרות, דעו שמחקרים עדכניים מאשרים כי טופו בטוח לצריכה *בכל* מעגלי החיים כולל בינקות. זה חומר גלם מעולה, עשיר מאוד תזונתית. 2️⃣טופו לא צריך ל"טבוע" ברוטב כדי להיות טעים. לפעמים תיבול בסיסי פשוט עובד וזה בול מה שהקטנים שלנו צריכים. 3️⃣תעקבו אחרי @ruhamasfood אתמול קפץ לי סרטון שלה למנה שמשלבת בתוכה גם את הטופו הזה ויצא מדהים.

פיצה בסיס ירקות לקטנטנים

חיפשתי לגוון לבת ה-10 חודשים שלי אז הכנתי לה פיצה😅 מה מיוחד בפיצה? הבסיס שלה עשוי ירקות והופך אותה למזינה ומדוייקת לידיים קטנטנות.

נאגטס הודו וירקות

ארוחת צהריים פשוטה, שעובדת, עבור כולן אבל גם כזאת עשירה בברזל עם רכיבים מוכרים. הירקות בנאגטס הופכים אותם רכים ומתאימים לתינוקות! לא צריך להיות מורכב בשביל להיות מדוייק👌🏻

עוגיות בננה שיבולת שועל

3 מרכיבים מרכזיים וקיבלתם עוגיה ביתית לפיצקים

מיני מאפינס בננה ויוגורט יווני

מאפינס בננה ושיבולת שועל רכים, מזינים וקלילים להכנה- עם מתיקות עדינה מהבננה והדבש ותוספת שוקולד צ’יפס שילדים אוהבים. מתכון מושלם לנשנוש בריא, לארוחת ביניים או לקופסת האוכל. ניתן גם להתאים לתינוקות!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. האם אחרי האפייה אפשר להקפיא או שעדיף לפני? (או שלא כדאי או בכלל..)

להגיב על מור קמר לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *